Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Serre zelfbouw

Hoewel het de nodige kennis en handigheid vraagt, kiezen veel mensen ervoor om hun serre zelf te bouwen. De voornaamste reden daarvoor is besparen op de kosten. Maar wat zijn de mogelijkheden bij een zelfbouwserre, waar moet je op letten en is het wel een goed idee om zelf aan de slag te gaan? Je ontdekt het in dit artikel.

Ga snel naar: Volledige of gedeeltelijke zelfbouw?Besparen bij de voorbereidende werkenConclusie

 

Volledige zelfbouw of gedeeltelijke zelfbouw?

Ben je handig aangelegd en wil je een nieuwe serre plaatsen, dan kan je als doe-het-zelver heel wat geld uitsparen. Je kan de werken van A tot Z zelf uitvoeren of je kan ervoor kiezen om samen te werken met een professionele serrebouwer.

 

1. Serre zelf bouwen

Wil je de serre volledig zelf bouwen, dan kan dat via een standaard doe-het-zelf pakket dat verkrijgbaar is in verschillende standaard formaten en kleuren. Hiermee ben je dus wel enigszins beperkt in keuze. Bovendien betaal je bij een zelfbouwserre steeds 21% btw op de materialen en heb je slechts een beperkte garantie.

 

2. Samenwerken met een serrebouwer

Liever een serre op maat? Dan kan je kiezen voor een samenwerking met een professionele serrebouwer. Deze kan de serre ontwerpen in functie van jouw wensen en de bouwtechnische mogelijkheden van jouw woning. Zonwering, extra deuropeningen, … kunnen zo onmiddellijk geïntegreerd worden.

Laat je de serre ook plaatsen door de serrebouwer, dan kan je bovendien genieten van een verlaagd btw-tarief van 6%. Voor een serre van 15.000 euro betaal je dus slechts €900 (6%) aan btw, waar dat bij een doe-het-zelf pakket €3.100 (21%) is. Benieuwd naar de prijs voor een op maat gemaakte serre, aangepast aan jouw wensen en mogelijkheden? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via de offertepagina.

Je kan er ook vanuit gaan dat vakmannen met kwalitatiever materiaal werken dan het materiaal in zelfbouwpakketten. Blijkt er achteraf toch iets mis te zijn, dan heb je dankzij de vakman altijd iemand om op terug te vallen. Verder kan je ook genieten van jarenlange garantie. Stel je de serrebouwer bovendien voor om te helpen bij bepaalde zaken, dan kan dat misschien zelfs resulteren in een korting.

 

zelfbouw serre

 

Bespaar extra door de voorbereidende werken zelf uit te voeren

Voor het plaatsen van de serre moeten natuurlijk de nodige voorbereidingen getroffen worden. Dat betekent het uitgraven en leggen van een fundering of het verstevigen van de bestaande fundering, dorpels leggen, afvoerleidingen voorzien, … Verder moet ook de gevel worden opengemaakt zodat de serre in verbinding staat met de woning.

De breek- of uitgraafwerken die bij deze voorbereidingswerken komen kijken kan je met een beetje handigheid makkelijk zelf doen. Het is dé ideale gelegenheid om te besparen op arbeidskosten.

Let op: In sommige gevallen moet er voor deze werken een architect ingeschakeld worden. Kies je om samen te werken met een serre bouwer, dan helpt deze jou bij het indienen van de aanvraag. Ook bij het aanvragen van een eventuele vergunning voor de serre zal een vakman jou kunnen bijstaan.

Besparing als je de voorbereidende werken zelf uitvoert: Gemiddeld 20% van de kosten (afhankelijk van de uit te voeren werken).

 

serre zelfbouw

 

Conclusie

Vaak ben je goedkoper en veiliger af als je jouw serre laat ontwerpen en plaatsen door een erkende serre bouwer. Zeker met het geldende 6% btw-tarief is het een interessante optie. Bovendien ben je verzekerd van kwaliteit en een correcte plaatsing.

Een serre op maat kost al snel 15.000 euro. Wil je op de kosten besparen, dan kan dat makkelijk door de voorbereidende werken (deels) zelf uit te voeren en de serrebouwer te helpen bij de opbouw.

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers