Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Serre renoveren of vervangen?

Een serre is voor vele mensen de mooiste plek van het huis. Om je favoriete ruimte nog beter te maken, kan je jouw serre renoveren of zelfs vervangen. Isoleert de beglazing bv. niet goed meer? Is het dak sterk verouderd of beschadigd en heb je te veel last van de zon? Misschien is een renovatie voor jouw serre genoeg, maar in andere gevallen is een complete vernieuwing beter.

Ga snel naar:
OPTIE 1: serre renoveren
OPTIE 2: serre vervangen
CONCLUSIE: wat is de beste keuze?

Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Laat je serre inspecteren door een vakspecialist!

Heeft jouw serre z’n beste tijd gehad? De vraag is dan of je deze aanbouw laat renoveren of vervangen. Wat de beste keuze is, bepaal je samen met een erkende expert.

Als je serre niet meer aan de huidige normen voldoet, is het beter om de volledige aanbouw te vervangen. Is echter alleen het dak beschadigd? Of wil je gewoon zonwering laten plaatsen? Dan is een kleine renovatie voldoende.

Ontdek samen met een specialist de beste optie voor jouw serre. Start hier je aanvraag.

serre renoveren

 

OPTIE 1: serre renoveren

Een serre renoveren is een goede oplossing als de structuur van het gebouw nog in goede staat is, de isolatiewaarde hoog is én je serre goed gefundeerd is. In deze situatie is een kleine of grote renovatie voldoende. Lees hieronder meer over de populairste opties:

 

Wat zijn de mogelijkheden?

 

 • Nieuwe beglazing: na een inspectie kan je tot de conclusie komen dat jouw serre betere beglazing nodig heeft. Zo kies je bv. voor hoogrendementsglas (HR++) om de beste kwaliteit en isolatiewaarde te verkrijgen. Ook kan je de raamkozijnen vernieuwen voor de perfecte thermische isolatie.
 • Dakwerken: oude serres hebben vaak een dun dak bestaande uit glas of polycarbonaat platen. Een dak kan je makkelijk laten renoveren met weerbestendige dakpanelen of een ander sterk materiaal zoals EPDM (bij een plat dak). Het dak heeft een grote invloed op de uitstraling van je woning en het ruimtegevoel binnen
 • Isolatie: naast de ramen zijn dak- en vloerisolatie even belangrijk. Het is aan te raden om de vloer en het dak goed te isoleren, zeker wanneer het over een woning uitbouw gaat en meerdere leefruimtes zo in elkaar overlopen.
 • Extra opties: wil je een ventilatiesysteem, zonnewering of een airco? Geen probleem, want alles is mogelijk. Je kan ook de afsluitrubbers van de ramen en deuren repareren. Zo kan je op elk vlak je bestaande serre nieuw leven inblazen.

 

Hoe serre renoveren?

Als je een gedateerde serre hebt, herken je het wel. In de zomer is het veel te warm en in de winter is het te koud om langer dan een uur in de serre te zitten. In dat geval is je serre renoveren de ideale investering. Laat een ervaren vakbedrijf langskomen om je oude serre te inspecteren en op te knappen. Wat meer uitleg:

 

 1. Inspectie van je serre

  Een specialist zal je na een uitgebreid onderzoek informeren of een renovatie mogelijk is en wat dan je opties zijn. Je komt zo ook achter de totale kostprijs van je serre renoveren.

 2. Advies op maat

  Een specialist kan je bv. adviseren om het dak te renoveren met hoogrendementsglas, in combinatie met zonwerende capaciteit. Ook is het een logische keuze om de raamprofielen te vernieuwen en een materiaal te gebruiken zoals aluminium. Een expert zorgt altijd voor gericht advies.

 3. Uitvoering van de werken

  De renovatie kan nu van start gaan. Een specialist voert de werken uit zoals afgesproken en op een correcte manier. Na de renovatie kan je nog altijd genieten van dezelfde serre, maar dan nu voor het hele jaar en in een aangenaam binnenklimaat.

 

Hoeveel kost een serre renovatie?

Een kleine of grote renovatie van een serre heeft natuurlijk een effect op het totale prijskaartje. Het is daarom moeilijk om een duidelijk overzicht te geven van de opties. In de onderstaande tabel vind je een paar voorbeelden:

Type renovatieGemiddelde prijs (incl. plaatsing)
Hoogrendementsglas plaatsen€ 105 à 140 per m²
Serre dak renoveren€ 20 à 100 per m²
Schuifraam plaatsen€ 700 à 2.000 per m²
Zonwering plaatsen€ 100 à 200 per m²

Benieuwd naar de exacte prijs om je serre te renoveren? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan bij serrebouwers actief in je buurt. Zo krijg je een helder beeld van de uiteindelijke prijs voor jouw project, maar leer je ook meer over de mogelijke materialen, afwerkingen, … Begin nu met vergelijken!

serre vervangen

 

OPTIE 2: serre vervangen

Is je serre echt niet meer van deze tijd, of is de draagstructuur niet stevig genoeg? Dan is het verstandig om je oude serre volledig te vervangen. Maar waar begin je voor zo’n complete make-over? Start hier!

 

Wat zijn de mogelijkheden?

 

 • Doel van de aanbouw: als je helemaal opnieuw begint, moet je goed nadenken wat voor serre je eigenlijk wil. Is het een kleine aanbouw aan de keuken voor meer lichtinval of wil je een gesloten serre waar je heel het jaar door kan vertoeven? Denk goed na over de functie van de nieuwbouw, want je zal er veel keuzes op baseren.
 • Stijl: er zijn veel mogelijke stijlen. De landelijke, moderne en klassieke stijl zijn de voornaamste keuzes. Echter is er nog meer mogelijk en hangt het af van je persoonlijke wensen en de stijl van je huis. Elke stijl heeft zijn eigen voor- en nadelen.
 • Materialen: de keuze voor een bepaald materiaal, hangt af van de gewenste stijl. Aluminium en PVC zullen beter bij een moderne woning passen, terwijl hout vaker bij klassieke uitvoeringen voorkomt. Neem zeker de tijd om de juiste materialen te kiezen voor je vloer, dak, raamprofielen en muren.
 • Vergunning: het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van benodigde vergunningen voor je van start gaat met het werk. Soms geldt er een meldingsplicht, maar voor een grotere verbouwingen moet je wellicht een bouwvergunning voor je nieuwe serre aanvragen.

 

Hoe serre vervangen?

Een bestaande serre vernieuw je niet zomaar. Daar gaat eerst een goede planning en voorbereiding aan vooraf. Een bedrijf sloopt de oude serre op een correcte manier voor een frisse start. De aannemer neemt je graag mee in het gehele proces. De belangrijkste stappen op een rijtje:

 

 1. Inspectie van je serre

  Een specialist van het bedrijf komt bij je langs en zal alle mogelijkheden voor de nieuwe serre met je bespreken. Een bezoek aan de showroom of een kijkje in de catalogus kan je ook verder op weg helpen.

 2. Grondwerken uitvoeren

  Na de voorbereiding en het tekenen van de offerte begint het team met de grondwerken voor de aanbouw. De specialisten zorgen voor een stevige fundering waar de serre op kan rusten. Zo ben je zeker dat je later geen last krijgt van verzakkingen.

 3. Serre plaatsen

  Hierna kunnen de specialisten beginnen aan de opbouw van de serre. Ze beginnen dan met de metselwerken, beglazing en isolatie voor de aanbouw. Ten slotte plaatst het team het dak voor de aanbouw.

 4. Serre afwerken

  Nadat alles stevig en correct is geplaatst door de experts, gaan ze over tot de afwerking. Het team plaatst bv. nog de laatste zonnewering of vliegendeur zoals afgesproken. Zo heb je een compleet nieuwe serre voor jouw woning.

 

Hoeveel kost een serre vervanging?

Een totale make-over van je serre kost meer dan een renovatie. Afhankelijk van de gekozen afwerking en extra opties kan de kostprijs ook nog wat schommelen. Hier vind je een overzicht van de gemiddelde richtprijzen voor een nieuwe serre:

Oppervlakte serrePrijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Kleine serre (± 6m²)€ 5.000 à 12.000
Standaard serre (± 12m²)€ 9.000 à 25.000
Grote serre (± 20m²)€ 18.000 à 60.000

BELANGRIJK: de prijs kan verschillen door de uiteenlopende opties voor je aanbouw. Een professionele serrebouwer kan de kosten voor jouw serre precies berekenen, op maat van jouw budget en wensen. Vul het gratis offerteformulier in en kom te weten hoeveel jouw project kost.

serre beglazing

 

CONCLUSIE: wat is de beste keuze?

Hoe weet je nu zeker voor welke optie je moet kiezen? Allereerst moet je kijken naar je budget en de benodigde werken voor je serre. Na een inspectie door een ervaren serrebouwer weet je zeker welke keuze je moet maken:

 

OPTIE 1: serre renoveren

Als de staat van de aanbouw nog goed is en voldoet aan je persoonlijke wensen, kan je kiezen voor een kleine renovatie. Je bestaande serre kan met een paar upgrades weer enkele jaren langer mee en je bespaart geld.

 

OPTIE 2: serre vervangen

Is jouw serre al zeker 30 jaar of ouder? Laat de serre dan volledig vervangen. Een nieuwe aanbouw voldoet aan de huidige isolatienormen, waardoor je minder verbruikt en op lange termijn veel geld bespaart!

 

Een expert inschakelen?

Een aannemer begeleidt je tijdens het hele proces en weet precies wat er mogelijk is voor jouw serre. Profiteer van de voordelen en laat het werk over aan een ervaren bedrijf. Je kan snel en eenvoudig aanbiedingen vergelijken via de onderstaande offertedienst:

 

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde serrebouwers