Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Open serre: prijzen & materialen

Een open serre is een overkapping voor je terras of tuin. Open serres zijn verkrijgbaar in hout, pvc en aluminium en ze passen bij zowat elke woonstijl. Bovendien zijn er verschillende prijsklassen voor dit type serre.

 

open serre plaatsen Waarom een open serre kiezen?

Een terrasoverkapping biedt de mogelijkheid om je af te schermen van directe zonnestralen of lichte regenbuien terwijl je nog steeds buiten kan blijven zitten. Met een open serre krijg je een gevoel van rechtstreeks contact met de natuur. In vergelijking met een klassieke leefserre, is hij ook heel wat goedkoper. Ideaal voor mensen die niet noodzakelijk alle functies wensen van een woonserre. Daarnaast vergroten open serres ook de waarde van je huis. Ze passen bij alle mogelijke woonstijlen en zijn verkrijgbaar in een ruim assortiment aan afwerkingen en materialen.

 

Nadelen

Tijdens barre wintermaanden is het vaak te koud om gebruik te maken van een open serre. Je kan dit evenwel oplossen door een open haard te plaatsen. Ook op dagen wanneer de wind hevig waait, is het minder uitnodigend om te vertoeven onder een open serre. Dit kan je voorkomen door te kiezen voor een glazen schuifwand, die je op zonnige dagen kan wegschuiven. Tijdens winderige dagen schuif je hem terug rond de overkapping.

 

Open serre prijzen

De prijs van een open serre is voornamelijk afhankelijk van de materiaalsoort. Aluminium is merkelijk duurder dan hout of pvc. De prijs van een open serre in geïmpregneerd hout begint vanaf 850 euro. Voor een terrasoverkapping in aluminium mag je rekenen op een startprijs vanaf €1200. Voor een afwerking met glas beginnen de prijzen vanaf 3000 euro. Wil je graag een exacte kostprijs voor jouw woning?

Vraag hier gratis prijzen op maat aan bij professionele serrebouwers.

 

Mogelijke materialen voor een terrasoverkapping

Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Daarnaast hebben de verschillende materiaalsoorten telkens een andere uitstraling. De keuze is afhankelijk van de stijl van je woning, je persoonlijke smaak en je budget. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden.

 

open serre in aluminium Aluminium

Een open serre in aluminium heeft een moderne, luxueuze uitstraling. Door het slanke profiel ogen aluminium serres strak, waardoor ze ideaal zijn voor moderne woningen. Daarnaast kunnen ze makkelijk afgewerkt worden met glazen schuifwanden. Een glazen bedekking werkt geluidsdempend. Als afscherming wordt soms ook gekozen voor een doek. Een doek is makkelijker wanneer je zelf de hoeveelheid rechtstreeks zonlicht wil bepalen. Aluminium constructies kunnen tenslotte meer gewicht dragen, terwijl ze toch slank ook ogen.

 

 

open serre in hout Terrasoverkappingen in hout

Open serres in hout ogen authentiek en stralen karakter uit. Door de universele uitstraling van het materiaal passen houten serres zowel bij moderne als bij klassieke woningen. Doorgaans kan je kiezen uit hardhout of geïmpregneerd hout. Hardhout vereist minder onderhoud, maar is duurder. Geïmpregneerd hout is goedkoper, maar vereist dan weer regelmatiger onderhoud. Door de overkapping te beitsen, behoudt ze haar warme uitstraling. Van alle materialen is hout het meest ecologische materiaal. Bovendien kan je het makkelijk overschilderen indien gewenst.

 

 

open serre met pvc Pvc

Een overkapping in kunststof is erg betaalbaar en biedt heel wat stevigheid. Pvc is een materiaal dat zicht laat combineren met heel wat woonstijlen. Zowel klassieke als moderne woningen laten kunnen uitgebreid worden met een overkapping. Voorwerpen die onder een overkapping met doorzichtige pvc-platen liggen, zullen niet verkleuren omdat de uv-stralen worden tegenhouden.

 

 

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers