Serre-plaatsen.nl

PVC serre: Voordelen & prijsadvies

PVC is één van de meest gebruikte bouwmaterialen voor het vervaardigen van serres. Je kan kiezen uit oneindig veel kleuren en afwerkingen waardoor ze naadloos passen bij elke bouwstijl. Belangrijke weetjes en prijzen van PVC serres vind je terug in dit artikel.

 

Voordelen van PVC serres

+ Geen jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig in tegenstelling tot hout.

+ Een serre in PVC is goedkoper dan hout of aluminium.

+ PVC kan opnieuw versmolten worden en is dus recycleerbaar.

+ Hoge isolatiewaarde.

+ Makkelijk te plaatsen en winddicht.

 

Op het eerste zicht is PVC dus een prima materiaal om te gebruiken voor de constructie van je serre. Toch zijn er ook enkele nadelen aan verbonden die je zeker moet afwegen bij het bepalen van je keuze:

PVC is minder sterk dan aluminium waardoor profielen bij grote overspanningen vaak een pak dikker gemaakt moeten worden. Hierdoor wordt het buitenzicht belemmerd en moet je rekening houden met meer onderverdelingen tussen de ramen. Als je dus een lichte, moderne constructie wil waar het glas primeert, kies je best voor aluminium. De nieuwste generatie PVC profielen zijn nu ook gewapend met metaal waardoor ze bijna net zo fijn als aluminium kunnen geproduceerd worden.

Een ander nadeel dat vaak aangehaald wordt is dat PVC verkleurt. Hoewel dit vroeger het geval was, is deze stelling de laatste jaren zeker niet meer correct. Zowel bij nieuwe aluminium profielen als bij PVC profielen zal er slechts een minimale verkleuring gebeuren. Je kan dus met een gerust hart jarenlang genieten van je nieuwe PVC serre!

Wil je graag een serre plaatsen in een cottage stijl, dan valt aluminium vanwege zijn strakke profielen al snel uit de boot. PVC profielen zijn verkrijgbaar in diverse organische vormen zodat je jouw serre heel landelijk en natuurlijk kan laten ogen. Ook met hout is dit perfect mogelijk maar dan moet je wel rekening houden met de hogere kostprijs en het jaarlijkse onderhoud.

 

landelijke pvc serre

 

Kostprijs PVC serre

De kostprijs van een serre in PVC ligt zo’n 10 à 20% lager dan aluminum en 30% lager dan hout. Afhankelijk van de gewenste afmetingen, nokhoogte en afwerkingsgraad mag je rekenen op een prijs tussen 10.000 en 25.000 euro. Voor een vrijblijvende prijs op maat verwijzen we u graag door naar onze online offerteservice.

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers