Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Serrebouwer

Wil je een nieuwe serre plaatsen, dan werk je best samen met een professionele serrebouwer. Deze gebruikt kwalitatieve materialen en werkt volgens de regels van de kunst. Zo is je serre en woning één perfect geheel. Hoe serrebouwers te werk gaan en hoe je hun prijzen kan vergelijken ontdek je hier.

Ga snel naar: Werkwijze serrebouwer – hoe offertes vergelijken?serrebouwer zoeken

 

Welke serrebouwer is geschikt voor jouw project?

Een nieuwe serre plaatsen is een hele onderneming. Om alles vlot te laten verlopen is het belangrijk samen te werken met een ervaren serrebouwer die kan voldoen aan jouw wensen op vlak van stijl, ontwerp en materialen.

Probeer je wensen en situatie daarom al zo goed mogelijk toe te lichten bij je offerteaanvraag. Voorbeelden van zaken die je al kan aangeven:

 • Moet er een opening zijn van de woning naar de serre?
 • Is de plaatsing dringend of moet ze in samenspraak met andere vakmannen gebeuren?
 • Moet er ook verwarming geplaatst worden in de serre?
 • Wil je jouw serre ook laten inrichten?

Probeer ook al een idee te geven van hoe je wil dat je serre eruit ziet. Je kan bijvoorbeeld inspiratie zoeken via de website van serrebouwers of langsgaan in een showroom. Hoe beter je jouw ideeën weergeeft, hoe beter de serrebouwer erop kan inspelen.

Een goede serrebouwer zal ook met jou meedenken en jouw ideeën realistisch beoordelen afhankelijk van de mogelijkheden en jouw budget. Misschien maakt hij je zelfs bewust van opties waar je zelf niet aan dacht. Elke serrebouwer heeft natuurlijk een andere visie. Contacteer daarom meerdere serrebouwers. Zo krijg je een beter beeld van de mogelijkheden. Vergelijk hier vrijbijvend voorstellen.

Nu je de geschikte serrebouwers hebt gevonden kan je beginnen met het uitwerken van je plannen. Van begin tot einde krijg je volgend stappenplan:

 

Stappenplan: van offerte tot oplevering

 1. STAP 1: Kennismaking & bespreking project
  Eens je zeker bent dat je een serre wil plaatsen en dat je een basisidee voor ogen hebt kan je contact opnemen met de serrebouwers die het meest aanleunen bij jouw wensen.
 2. STAP 2: bespreken ontwerp en offerte
  Na het kennismakingsgesprek gaat je serrebouwer aan de slag. Hij maakt een 2D / 3D voorstel van je serre en werkt de bijhorende offerte uit. Afhankelijk van de agenda van de serrebouwer moet je rekenen op enkele dagen tot enkele weken voor het uitwerken van de plannen en offertes.
 3. STAP 3: offertes vergelijken & akkoord geven
  Nu je verschillende ontwerpen en offertes ontvangen hebt, moet je ze goed vergelijken. Tips over waarop je daarbij moet letten lees je verderop in dit artikel.
  Heb je besloten welk voorstel het best past bij jouw wensen en noden? Neem dan contact op met de serrebouwer om hem jouw akkoord te geven. Na het geven van je akkoord wordt een voorschotfactuur opgemaakt.
 4. STAP 4: plaatsing van de serre
  Tussen het akkoord en de plaatsing gaan vaak enkele maanden. Dat komt omdat de serre eerst volledig gemaakt wordt in het atelier. Zodra alles klaar is komt de installateur langs om de veranda te plaatsen. Je kan nu volop genieten.

 

 

Lokale schrijnwerker vs. gespecialiseerde serrebouwer

Sommige (kleine) serrebouwers doen geen of beperkt maatwerk en zijn een goede keuze als je een standaard serre wil met een beperkt aantal materiaalcombinaties. Heb je specifiek wensen, bijvoorbeeld een serre met deels gemetste muren, een plat dak, rieten dak, … Of moet er bijvoorbeeld ook verwarming, zonwering of een vloer geplaatst worden, …  dan ga je best op zoek naar serrebouwers die maatwerk leveren of een totaalpakket aanbieden.

 

Kost een specialist meer?

Een grote serre installateur met brede specialisaties kost vaak iets meer dan een lokale serrebouwer. Daar staat wel tegenover dat de werken bij een groot bedrijf vaak sneller en vlotter verlopen én dat de timing op voorhand correcter ingeschat wordt.

Een groot bedrijf heeft ook meer specialisten in huis, denkt meer out of the box en heeft vaak een breder aanbod. Een kleine serrebouwer zegt al sneller dat bepaalde zaken niet mogelijk zijn of een grote meerkost meebrengen.

 

Ga niet af op praatjes en check referenties!

Een veranda plaatsen is een grote investering. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Ga daarom niet alleen af op de voorstellen van de serrebouwers, maar controleer ook of wat gezegd wordt klopt met de realiteit.

Ga voor zekerheid en kies een serrebouwer die al eerder projecten zoals het jouwe heeft uitgevoerd. Bekijk aandachtig de realisaties in de showroom of vraag naar referenties of foto’s van eerdere realisaties. Bepaalde serrebouwers zullen er ook geen probleem van maken om met jou een realisatie te gaan bekijken.

Je kan ook vrijblijvend gebruik maken van onze offerteservice. Hoe werkt het? Op basis van je antwoorden op enkele doelgerichte vragen sturen we je aanvraag door naar erkende serrebouwers die gespecialiseerd zijn in de door jou gewenste werken. Start je aanvraag hier.

 

serrebouwer

 

Hoe offertes vergelijken?

Om de meest geschikte serrebouwer voor jouw project te vinden, is het aangeraden om meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn in serrebouw met elkaar te vergelijken. Hou bij je vergelijken zeker rekening met volgende zaken:

 

1. Materiaalkeuze

Het materiaal van de serre bepaalt voor een groot deel de kosten. Vraag een gedetailleerde offerte waarbij de verschillende onderdelen apart geprijsd staan. Dat maakt het vergelijken makkelijker.

Denk ook verder na dan de prijs alleen. Beglazing met een hogere isolatiewaarde is bijvoorbeeld duurder, maar zorgt wel voor energiebesparing waardoor je geld kan uitsparen. Of serre’s met een steel-look bijvoorbeeld. Deze zijn door de strakke profilering erg in trek, maar er hangt natuurlijk een duurder prijskaartje aan vast.

 

2. Afwerking en opties

Afhankelijk van de producenten en fabrikanten waar de serrebouwer mee samenwerkt zijn er verschillende mogelijkheden qua afwerking en kwaliteit. Kleine details zoals aansluitingen tussen profielen, zonweringen, garanties, kleurkeuzes kunnen een invloed op de prijs hebben. Vergelijk dus geen appelen met peren.

 

3. Prijs

De prijs is een belangrijke factor bij je beslissing, maar staar je er niet blind op. Hou ook rekening met de functionaliteiten, isolatiewaarde, het uitzicht, … van de serre en de invloed op de prijs. Merk je bij het vergelijken van offertes grote verschillen (bvb. bij de ene serrebouwer is zonwering 30% duurder dan bij de andere), vraag dan om meer uitleg. Misschien is er gewerkt met een kwalitatievere motor, automatische zonnedetectie, betere UV-bestendige doeken, … Durf te vragen!

Vergelijk meerdere offertes om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden en prijzen. Achteraf kan je dan nog beslissen of je de serre al dan niet laat plaatsen en door wie. Vergelijk hier vrijblijvend voorstellen en prijzen.

 

 

Tip: Maak op voorhand duidelijke afspraken

Een vlotte samenwerking vraagt duidelijke afspraken. Bespreek op voorhand wanneer de plaatsing zal gebeuren, welke voorbereidende werken moeten gebeuren, … Ga nogmaals na welke kosten inbegrepen zijn en welke (onverwachtse) kosten kunnen opduiken.

Sommige serre bouwers werken in fases:
fundering → gevelopening maken → plaatsing → afwerking

Als je wil dat deze werken zo snel mogelijk op elkaar aansluiten, geef je dat best ook duidelijk aan.

 

Serrebouwers zoeken in jouw regio

Op zoek naar een serrebouwer die actief is in jouw regio? Via Buldit kom je in contact met serrebouwers uit heel Nederland. Vergelijk hun voorstellen en prijzen op maat van jouw situatie en wensen via het offerteformulier.

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde serrebouwers