Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Goedkope serre

De prijs is vanzelfsprekend een belangrijke factor bij de keuze van een serre. De prijs zal onder meer bepaald worden door het materiaal, de oppervlakte en het aantal ramen en deuren. Wie op zoek is naar een goedkope serre, kan zeker op een aantal zaken letten om de prijs te drukken.

 

Factoren goedkope serre

Als je op zoek bent naar een goedkope serre, dan kan je zeker rekening houden met de volgende aspecten van serrebouw.

 

materiaal serre Materiaal voor goedkope serre

Hout, PVC en aluminium zijn de populairste materialen voor serres. Het goedkoopste materiaal van de drie is PVC. Serre’s uit PVC hebben in tegenstelling tot houten serres maar weinig onderhoud nodig en ze bieden een goede isolatie. PVC profielen zijn wel niet zo sterk als de profielen van aluminium serres, waardoor ze iets dikker moeten gemaakt worden bij grote overspanningen. Dit kan het zicht wat belemmeren. Tegenwoordig kan er echter metaal verwerkt worden in PVC, waardoor de PVC profielen niet meer zo dik hoeven gemaakt te worden.

 

 

oppervlakte serre Dossiertype afhankelijk van formaat

Het spreekt voor zich dat een goedkope serre niet al te groot zal zijn. Als je een kleine serre wil plaatsen, zal je geen uitgebreid dossier moeten aanvragen zoals dat bij grote serres wel het geval is, maar dan zal een eenvoudige dossiersamenstelling volstaan. Bij kleine serres zal je bovendien ook geen architect moeten inschakelen, wat ook een pak kosten bespaart. Wil je de precieze criteria weten om te bepalen of je serre als kleine of grote serre beschouwd zal worden? Ga dan naar het artikel over de vergunning voor serres.

 

 

serreglas Ramen en deuren

De plaatsing van ramen en deuren heeft ook een sterke invloed op de prijs van je serre. Beperk je het aantal deuren en ramen die kunnen geopend worden, dan zal de prijs lager zijn. Hiermee boet je wel serieus in aan comfort omdat je minder goed voor verluchting zal kunnen zorgen. Het glas voor de serre is ook belangrijk voor het comfort. Isolatieglas is duurder dan gewoon glas bij aankoop, maar het zal de verwarmingskosten beperken. Andere opties voor serreglas zijn zonwerend glas, geluidswerend glas en veiligheidsglas.

 

 

screens serre Accessoires bij goedkope serre

Als je kiest voor een goedkope serre, vormen accessoires misschien niet echt een prioriteit, maar deze kunnen voor heel wat extra comfort zorgen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor zonwering voor de serre. Je zal hiervoor wat extra budget voor moeten voorzien, maar het is een investering die zijn nut bewijst, zeker bij serres met grote glaspartijen. Onder glazen serredaken kan het op een zonnige dag namelijk snel erg warm worden. Ook extra verwarmingselementen kunnen het comfort in je serre verhogen zodat je in elke periode van het jaar van je serre kan genieten.

 

goedkope serre

 

Serre prijzen

De kostprijs van een serre zal lager liggen als je kiest voor standaard afmetingen. Een goedkope serre zal ook niet veel hoeken, kantjes en raamvlakken hebben. Voor een kleine serre van zo’n 12 vierkante meter met standaard afmetingen kan je je verwachten aan een startprijs van ongeveer 7500 euro. Wil je een grotere oppervlakte of extra accessoires, dan zal de prijs natuurlijk nog oplopen.

Wil je een serre laten plaatsen door een professionele serrebouwer? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding ontdekken.

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers