Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Serre schuifdeur

Bij het ontwerpen van je serre kan je kiezen voor een klassieke draaideur, maar ook voor een glazen schuifwand. Zo’n schuifpui voor je serre biedt een grote meerwaarde, zowel functioneel als esthetisch. Welke systemen en uitvoeringen van serre schuifdeuren bestaan er? Met welke aandachtspunten hou je het best rekening? En hoeveel kost een serre schuifdeur ongeveer? Je leest het allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:
Systemen voor serre schuifdeuren
Welke mogelijke uitvoeringen?
Prijs serre schuifdeur
Enkele aandachtspunten
Alternatieven voor serre schuifpui
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een schuifdeur voor je serre?

Een schuifdeur voor je serre is duurder dan een gewone draaideur, maar de voordelen van zo’n glazen schuifwand zijn dan ook groot. Enkele goede redenen om een serre schuifpui te plaatsen:

 • Geen ruimteverlies in je serre: in vergelijking met een draaideur verlies je met een schuifdeur geen plaats in je serre. Zo kan je de beschikbare ruimte van je zonnige oase van rust optimaal benutten. Dat is vooral handig bij iets kleinere serres.
 • Weids zicht en veel lichtinval: met een serre schuifdeur haal je het buitengevoel naar binnen. Je geniet het hele jaar door van een weids, panoramisch zicht op de tuin en ook de natuurlijke lichtinval is een grote troef. Kortom, je binnen- en buitenomgeving vormen 1 harmonieus geheel.
 • Optimale isolatie: kwaliteitsvolle serre schuifdeuren halen goede isolatiewaarden, zowel thermisch als akoestisch. Zo geniet je van een lagere energiefactuur en een zalig wooncomfort. Je keuze voor de beglazing in je schuifpui speelt hierbij ook een belangrijke rol.
 • Wind- en waterdicht: met een serre schuifdeur sta je in contact met de buitenomgeving, maar je bent er tegelijk hermetisch van afgesloten. Deze glazen schuifwanden zijn namelijk perfect wind- en waterdicht.
 • Gezonde, verse buitenlucht: nood aan een frisse bries in je woning op warme dagen? Gewoon de schuifpui van je serre openzetten en het vakantiegevoel waait je tegemoet. Let op: je investeert het best ook in een schuifhor op maat.
 • Verschillende systemen en uitvoeringen: een schuifdeur op maat van jouw serre vind je probleemloos. Je kan kiezen uit verschillende mogelijkheden op vlak van constructie, uitzicht, … Verder lees je meer over de verschillende systemen en uitvoeringen.

serre schuifdeur

 

Systemen voor serre schuifdeuren

Voor serre schuiframen bestaan er verschillende schuifsystemen. Welk systeem je uiteindelijk neemt, heeft een invloed op het gebruikscomfort, de configuratie en het uitzicht van je serre schuifdeur. Je kan onder meer de volgende keuzes maken:

 

1. Monorail of multirail?

In de meeste gevallen bestaat een serre schuifdeur uit 2 delen: 1 vast deel en 1 deel dat je verschuift via een rail. Dan spreken we van een ‘monorail’. Je kan echter ook kiezen voor bv. een dubbele rail. In dat geval heb je 2 vleugels met een identieke uitstraling die je kan openschuiven. Zelfs een driedubbel railsysteem met 3 schuivende vleugels is een mogelijkheid. Die 3e vleugel kan je dan over de 1ste vleugel schuiven om zo twee derden van je raamoppervlak te openen. Dat is vooral geschikt bij bredere raampartijen.

 

2. Hefschuifsysteem of klassieke sluiting?

Bij een groter en zwaarder schuifdeur voor je serre kies je best voor het hefschuifsysteem. Dan hef je de schuivende vleugel licht op bij het openen. Zo schuift die vleugel in de rail en kan je je schuifdeur vlot openen. In gesloten toestand rust het raam in een rubberen dichting voor een optimale water- en winddichtheid. Daarnaast heb je ook het klassieke systeem waarbij je de beweegbare vleugel direct openschuift en borstels voor de dichting zorgen.

TIP: ook het kiepschuifsysteem is een optie. Daarbij kan je de deur in een kieppositie zetten voor een goede ventilatie. Met een serre schuifdeur haal je het buitengevoel naar binnen. In dit artikel lees je alles over de mogelijke systemen, uitvoeringen, …. Dat is vooral geschikt voor kleinere en lichte schuiframen (in PVC).

 

3. Verzonken serre schuifdeur of met overstap?

Bij een verzonken serre schuifdeur is het deurprofiel onderaan weggewerkt in de vloer. Dan krijg je dus een vlakke bodem zonder obstakels. Zo vermijd je valpartijen en je serre oogt nog minimalistischer en strakker. Dit systeem is wel complexer en arbeidsintensiever om te plaatsen (bv. afwatering, aansluiting tussen serrevloer en terras, …). Je kan natuurlijk ook kiezen voor een klassiek systeem met een kleine overstap.

 

BELANGRIJK: laat je adviseren door een professionele serrebouwer

Kies je beter voor een monorail of voor een systeem met meerdere openschuivende vleugels? Een serrebouwer zet je letterlijk en figuurlijk op het juiste spoor. Ook rond hef- en kiepschuifsystemen en verzonken schuiframen geeft hij je gericht advies op maat voor jouw project. Zo kan je een doordachte keuze maken voor jouw serre en ben je zeker van een optimaal eindresultaat.

Gratis advies ontvangen? Je kan gratis voorstellen aanvragen bij meerdere specialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Mogelijke uitvoeringen van serre schuiframen

Heb je een schuifsysteem op maat gekozen? Dan kan je samen met je serrebouwer ook de uitvoering van de schuifpui voor je serre bespreken. Je kan verschillende keuzes maken op vlak van:

 • Materiaal: met aluminium kan je grote serre schuiframen creëren met slanke, elegante profielen. PVC is dan weer iets budgetvriendelijker, maar je hebt doorgaans dikkere profielen nodig voor grote overspanningen. Daarnaast is ook een houten of stalen schuifdeur voor je serre een optie.
 • Beglazing: naast het materiaal van de deurprofielen is ook de beglazing essentieel voor een goede isolatie (thermisch en akoestisch). Hoogrendementsglas is tegenwoordig de standaardkeuze, maar er bestaan verschillende varianten (HR, HR+, HR++, …). Ook driedubbel glas is een mogelijkheid. Alleen is dat erg zwaar en heb je dus een hefschuifsysteem nodig voor minder wrijving bij het openen.
 • Kleur, structuur, …: afhankelijk van je gekozen materiaal kan je kiezen uit tal van kleuren voor het schuifdeur van je serre. Ook een matte of glanzende afwerking, een korrelige of gladde structuur, … zijn mogelijk. Bij PVC en aluminium kan je zelfs kiezen voor een realistische houtnerfstructuur. Zo koppel je de charme van hout aan een grotere onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid.
 • Glashoek: wil je genieten van een optimaal zicht op de buitenomgeving? Dan kan je ook kiezen voor een serre schuifdeur met een glashoek. Het is mogelijk om 1 kant van de glashoek open te schuiven of zelfs beide kanten. In dat laatste geval zit er geen kozijnprofiel in het midden van je glashoek. Vraag zeker naar de mogelijkheden bij een serrebouwer actief in je buurt.

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere specialisten

De mogelijke uitvoeringen van schuifdeuren voor je serre kunnen verschillen van serrebouwer tot serrebouwer. Wil je een breed overzicht van de mogelijkheden voor een doordachte keuze op jouw maat? Vraag dan zeker verschillende voorstellen aan bij specialisten actief in je buurt. Zo kan je niet alleen uitvoeringen en prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken.

TIP: je kan gratis en vrijblijvend voorstellen bij serrebouwers actief in je buurt aanvragen via onze offerteservice.

 

Prijs serre schuifdeur

De kostprijs voor een schuifdeur voor je serre hangt af van verschillende factoren: het aantal m², het type beglazing, het schuifsysteem, de afwerking (handgrepen, beveiliging, …), enz. Ook het materiaal van de kozijnen speelt een doorslaggevende rol. Enkele richtprijzen op een rij per materiaal:

Soort materiaal Prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
PVC€ 700 - 900
Hout€ 800 - 1.000
Aluminium€ 1.100 - 1.500
Staal€ 1.400 - 2.000

Op zoek naar een precieze prijs voor jouw serre schuifdeur? De bovenstaande prijzen zijn slechts richtprijzen. Voor een exacte prijs voor jouw project vraag je het best prijsvoorstellen aan bij meerdere specialisten actief in je buurt. Zo kan je de kosten per uitvoering, maar ook adviezen, werkwijzen, …  vlot en gericht vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

serre met schuifraam

 

Enkele aandachtspunten

Op zoek naar het perfecte schuifpui voor jouw serre? Voor een optimaal gebruikscomfort hou je best rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Gewicht van het schuifdeur: hoe groter je serre schuifdeur, hoe groter het gewicht. Vooral bij zware schuiframen is een hoogwaardig schuifsysteem essentieel om je deur vlot open en dicht te schuiven. Met een geavanceerd hef- en schuifmechanisme kan je ook zware schuifdeuren makkelijk bedienen. Dat systeem is iets duurder, maar het gebruikscomfort maakt die meerkost meer dan goed.
  • Plaats van de rail(s): je kan kiezen voor een railsysteem aan de binnen- of de buitenkant van je serre. Rails aan de binnenkant komen het vaakst voor. Je ziet dan wel de rail(s) als de deur dicht is, maar je bent zeker van een optimale wind- en waterdichtheid. Opent je schuifdeur via de buitenkant? Dan heb je binnenin een strakkere afwerking, maar je rail(s) raken wel bedekt met stof, zand, bladeren, …
  • Onderhoud: kies je voor een serre schuifdeur in hout? Dan moet je de kozijnen na verloop van tijd beitsen of vernissen voor een langere levensduur. Ook een railsysteem aan de buitenkant van je serre moet je regelmatig proper maken om te voorkomen dat je vleugel over het vuil schuift. Aluminium of PVC schuifdeuren met rails aan de binnenkant vergen dan weer amper onderhoud.
  • Beveiliging: een schuifdeur voor je serre is zeker net zo inbraakveilig als een gewone deur. Je kan kiezen uit verschillende veiligheidsklassen met veiligheidsglas, veiligheidsbeslag, een 3-, 4- of zelfs 5-puntsslot, enz.

BELANGRIJK: een specialist houdt rekening met alle nodige aandachtspunten voor een serre schuifdeur op maat. Zo ben je zeker van een optimaal gebruiksgemak en een prachtige uitstraling. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij serrebouwers actief in je buurt.

 

Alternatieven voor een serre schuifdeur

Naast een schuifdeur voor je serre kan je natuurlijk ook kiezen voor de klassieke draaideur of voor een vouwraam. We zetten deze 2 alternatieven kort op een rij:

 

1. Klassieke draaideur

Dit is de meest eenvoudige optie voor een serredeur. Je kan zo’n deur zowel naar binnen als naar buiten laten opendraaien. Je denkt best goed na over de meest aangewezen draairichting voor jouw situatie. De meeste draaideuren voor serres zijn ongeveer 90 cm breed en bestaan vooral uit glas. Je kan de stijl van zo’n deur ook vlot aanpassen aan de rest van je serre.

Prijs: 1.250 à 1.750 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. Vouwraam

Een vouwraam staat ook bekend als een harmonicadeur. Die kan je volledig open en dicht vouwen. Er is dus geen vast gedeelte zoals bij een serre schuifdeur. Dat zorgt ervoor dat bij een openstaand vouwraam de grenzen tussen binnen en buiten nog meer vervagen. Bovendien scoort de nieuwste generatie vouwramen ook goed op vlak van isolatie en water- en winddichtheid.

Prijs: 3.000 à 7.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

CONCLUSIE: wat is voor mij de beste keuze?

Dat hangt af van jouw situatie, persoonlijke wensen en natuurlijk je budget. Hou je het liever iets goedkoper? Dan is een glazen draaideur de beste keuze. Wil je een buitengevoel creëren in je serre? Dan zijn zowel vouw- als schuifdeuren interessante opties. Een serrebouwer geeft je graag advies rond de mogelijkheden voor jouw project. Ontvang gratis voorstellen bij specialisten actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde serrebouwers