Aluminium serre: Voordelen, realisaties & prijzen

Aluminium serres worden vaak afgewogen tegen hout of PVC. Liefhebbers van een strakke stijl kiezen dan ook vaak resoluut voor strakke en moderne aluminium profielen. Info, prijzen en realisaties van aluminium serres vind je hier.

 

aluminium profielenKenmerken van aluminium profielen

Kies je voor kwalitatieve aluminium profielen, dan ben je zeker zijn van een perfecte isolatie. Dankzij de inwendige kamers en een thermische onderbreking is een serre uit aluminium beter isolerend dan serres in hout of PVC.

Door de grote sterkte kunnen aluminium profielen ook grote overspanningen aan en dit met een geringe dikte. Zo kan je kiezen voor extra grote glaspartijen zodat je maximaal kan genieten van de  buitenomgeving.

 

 

 

Onderhoud en duurzaamheid aluminium serre

Aluminium serres die voorzien zijn van een degelijke oppervlaktebehandeling hebben een zeer lange levensduur. Zelfs na jaren blootstelling aan zon, wind en regen zal je geen verkleuring, barsten of roestplekken bespeuren. Wel moet je rekening houden met krassen. Leer dieren dat ze niet tegen de serre mogen springen en snoei bomen die tegen de serre schuren.

 

Inbraakbeveiliging

Van alle materialen waarin serres vervaardigd worden is aluminium het meest doeltreffend tegen inbrekers. De profielen kunnen niet geruisloos doorboord worden in tegenstelling tot hout of PVC. Ook het hang- en sluitwerk kan prima beveiligd worden. Zo worden de deuren bij voorkeur beveiligd met een 3-puntssluiting. Als extra veiligheidsmaatregel kan er ook gekozen worden om glasbreukdetectoren te plaatsen.

 

 

Kostprijs aluminium serre

Een serre in aluminium kost doorgaans zo’n 10 à 20% meer dan PVC maar daar krijg je heel wat voor terug. De profielen zijn een pak eleganter en hebben geen goedkope uitstraling van kunststof. Afhankelijk van de oppervlakte en afwerking mag je rekenen op prijs tussen de 10.000 en 25.000 euro. Deze kostprijs lijkt op het eerste zicht hoog maar er komt dan ook heel wat kijken bij de plaatsing. Zo moet er in vele gevallen een nieuwe vloerplaat gegoten worden, vloerafwerking en dorpels voorzien worden en bij heel wat woningen wordt ook de doorgang naar de andere kamers uitgebreid.

Aangezien elk project anders is doe je er goed aan verschillende offertes op maat aan te vragen. Zo kan je de werkwijze, realisaties en prijzen van verschillende serrebouwers makkelijk vergelijken. Maak nu gebruik van onze online offerteservice en stuur vrijblijvend prijsaanvragen door naar onze aangesloten serrebouwers. Klik hier voor meer informatie.

 

aluminium serre

 

Voorbeelden van realisaties en inspiratie foto’s

Afwerking met plat dak en dakterras

Wil je dat je woning zo strak mogelijk oogt of wil je ook een dakterras plaatsen, dan kan je de serre ook afwerken met een plat dak. Hou er wel rekening mee dat er met een plat dak minder licht zal binnenvallen. Zeker bij diepe ruimtes waarbij de achterliggende kamers geen ramen hebben kan dit soms voor een sombere indruk zorgen. Als alternatief doe je er dan goed aan een lichtstraat of dakkoepel te voorzien.

 

aluminium serre plat dak

 

Aansluitende gevelbekleding

Als je van plan bent grondig te verbouwen, dan kan je de gevel ook volledig bekleden met sierplijster, hout of aluminium. Zo zal de serre optimaal geïntegreerd worden en krijgt je woning meteen een frisse look. Meer info over de bekleding van een gevel met aluminium lees je in het artikel: aluminium gevelbekleding.

 

Aluminium serres

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers