Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Aluminium serre

Ben je op zoek naar een moderne, onderhoudsvriendelijke serre met een lange levensduur? Dan is een aluminium serre een uitstekende keuze. Wat zijn de andere voordelen van zo’n serre in aluminium? Hoe zit het met de kostprijs? En hoe verhoudt aluminium zich tot andere materialen voor serres als PVC en hout? Je leest er alles over in dit artikel!

 

Vergelijk serrebouwers actief in je buurt

Heb je interesse in een aluminium serre? Neem dan zeker contact op met 2 à 3 serrebouwers actief in je buurt. Zo krijg je een goed zicht op de verschillende mogelijkheden qua uitvoering, kleur, afwerking, …  Bovendien kan je op die manier vlot prijzen, maar ook werkwijzen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken.

Offertes ontvangen

 

 

Op deze pagina kom je alles te weten over:

Uitvoeringen en kleuren
Voordelen aluminium serre
Prijs aluminium serre
Onderhoud aluminium serre
Vergelijking: aluminium of ander materiaal?
Plaatsing en aandachtspunten

 

Mogelijke uitvoeringen en kleuren

Bij aluminium serres heb je een grote keuzevrijheid qua uitvoeringen. Je vindt dus sowieso een serre in aluminium die perfect past bij jouw woning. Hoe precies? Door in samenspraak met je serrebouwer de juiste keuzes te maken op vlak van:

 

1. Kleur

Je kan ervoor kiezen om de karakteristieke metaal-look van je aluminium profielen te behouden. Gaat je voorkeur uit naar een andere tint? Geen probleem, door de profielen te laten poedercoaten (verf zit in het metaal gebakken) heb je een bijna oneindig aanbod aan mogelijke kleuren voor je serre in aluminium.

 

2. Structuur

Naast de kleur kan je ook kiezen uit verschillende structuren voor je aluminium profielen. Verkies je een glad oppervlak? Of eerder een ruwere, korrelige structuur? Het is allemaal mogelijk. Net als bij PVC is trouwens ook een warme houtnerfstructuur 1 van de mogelijke opties (door een speciale folie op de profielen te plakken). Zo combineer je de authentieke uitstraling van hout met de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van aluminium.

 

3. Glansgraad

Ten slotte kan je ook nog de glansgraad van je aluminium profielen bepalen. Gaat je voorkeur uit naar hoogglanzende, blinkende profielen? Of hou je het liever iets soberder en minimalistischer met een matte of licht geborstelde uitstraling? Jij kiest het gewoon zelf!

 

Vraag naar de mogelijkheden bij een serrebouwer!

De mogelijkheden qua uitvoeringen en afwerking kunnen verschillen van serrebouwer tot serrebouwer. Het kan bv. dat 1 specialist bepaalde kleuren en structuren voor de aluminium profielen wel aanbiedt en de andere niet. Informeer je daarom goed bij verschillende serrebouwers actief in je buurt. Zo krijg je een goed zicht op alle mogelijkheden en maak je een weloverwogen keuze op maat van jouw situatie en wensen. Ontvang gratis voorstellen via onze offerteservice.

 

 

aluminium serres

Voordelen aluminium serre

Een serre in aluminium biedt enkele interessante voordelen. Een overzicht van de belangrijkste troeven:

  • Grote overspanningen: aluminium is licht én ijzersterk. Daardoor kan je zelfs met dunne, elegante profielen grote overspanningen mogelijk maken. Je kan dus gaan voor enorme glaspartijen én tegelijk die verfijnde, stijlvolle uitstraling bewaren.
  • Onderhoudsvriendelijk: net als een serre in PVC vergt een aluminium serre amper onderhoud. Gemiddeld 2 keer per jaar reinigen met warm zeepsop en een zachte spons volstaat.
  • Lange levensduur: aluminium serres doorstaan de tand des tijds met gemak. Op de profielen verschijnen geen roestplekken en ook van verkleuring door zonlicht heb je geen last. Bovendien moet je aluminium niet schilderen na een aantal jaar zoals dat bij een houten serre of een PVC serre wel het geval is (afhankelijk van de kwaliteit).
  • Inbraakwerend: in tegenstelling tot PVC en hout is aluminium niet geluidloos te doorboren. Zo maak je het leven van inbrekers extra lastig. Neem je toch liever geen risico’s? Dan kan je ook nog kiezen voor een driepuntssluiting of speciale glasbreukdetectoren.
  • Verschillende stijlen: dankzij de brede waaier aan kleuren, profielafwerkingen, … past een serre in aluminium bij zo goed als elke woonstijl. Wil je een strakke, moderne serre met grote glaspartijen voor je moderne woning? Of heeft je woning een landelijke stijl en ben je eerder zoek naar een klassieke, rustieke orangerie? Met aluminium serres kan het allemaal.
  • Goed isolerend: aluminium heeft goede isolatiewaarden, zowel thermisch als akoestisch. Combineer je deze kwalitatieve raamprofielen met hoogrendementsglas? Dan krijg je niet te maken met hogere stookkosten en kan je genieten van een constante binnentemperatuur.
  • Recycleerbaar: aluminium is een groen product dat makkelijk te recycleren is. Kortom, met aluminium serres maak je ook een ecologische keuze.

 

Prijs aluminium serre

De kostprijs van een aluminium serre hangt in de eerste plaats af van je persoonlijke situatie en wensen. Welke afmetingen heb je voor ogen? Kies je voor hoogrendementsglas of niet? Welke vloerbekleding wil je laten plaatsen? En laat je je aluminium serre afwerken met zonwering, airco, verwarming, … of niet? Dergelijke keuzes zullen in grote mate het uiteindelijke kostenplaatje bepalen.

Gemiddeld mag je voor een luxueuze aluminium serre op maat rekenen op een prijskaartje van 18.000 à 50.000 euro (incl. btw en plaatsing). Opgelet: deze richtprijs kan uiteraard verschillen van serrebouwer tot serrebouwer. Wil je vlot prijzen, maar ook voorstellen, werkwijzen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij 2 à 3 specialisten actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

aluminium serre plaatsen

Onderhoud aluminium serre

Aluminium profielen hebben een speciale oppervlaktebehandeling gekregen. Daardoor behouden ze hun kleurvastheid en is schilderen dus niet nodig. Zelfs na jaren blootstelling aan regen, vorst, wind en zonlicht zal je ook geen last hebben van roestplekken of verkleuring. Kortom, kiezen voor een aluminium serre is kiezen voor topkwaliteit en duurzaamheid.

Wat moet je dan nog doen om je serre in aluminium te onderhouden? Gewoon 2 keer per jaar je serre schoonmaken met een neutraal reinigingsproduct en een zachte doek volstaat. Let op: wil je krassen vermijden? Gebruik dan geen schuursponsjes en bijtende producten. Ook bomen of struiken die tegen je serre schuren vermijd je beter.

 

Vergelijking: aluminium of een ander materiaal?

Naast aluminium bestaan er nog andere materialen voor serres. Zo kan je ook kiezen voor hout, PVC of smeedijzer. Wat zijn nu de voordelen en nadelen van aluminium ten opzichte van deze andere materialen? Een korte vergelijking op basis van een aantal vaste kenmerken:

 

1. Constructiemogelijkheden (beste keuze = aluminium)

Aluminium profielen zijn licht en enorm sterk. Daardoor heb je geen dikkere profielen nodig om grote overspanningen mogelijk te maken, zoals dat bij PVC wel vaak het geval is. Op die manier kan je met een serre in aluminium grote glaspartijen creëren en tegelijk die elegante, slanke uitstraling bewaren. Zo kan je optimaal van de buitenomgeving genieten in je nieuwe, knusse plekje.

 

2. Onderhoud (beste keuze = aluminium/PVC)

Op vlak van onderhoud zijn aluminium en ook PVC duidelijk de beste keuzes. Een houten serre moet je na verloop van tijd herschilderen, beitsen of oliën. Ook bij minder kwalitatieve PVC is het mogelijk dat er verkleuring door zonlicht optreedt. Maar bij aluminium en hoogwaardige PVC is een dergelijk onderhoud niet nodig. Het enige wat je moet doen, is je serre gemiddeld 2 keer per jaar reinigen met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel. Zo spaar je tijd én geld uit.

 

3. Prijs (beste keuze = PVC)

Van alle materialen is een serre in PVC de meest budgetvriendelijke keuze. Gevolgd door een serre in aluminium, hout en smeedijzer. Let op: kies je voor de nieuwere generatie PVC-profielen met een metalen kern omdat je graag grote glaspartijen wil? Dan zal de kostprijs ook hoger liggen. Daarom kiezen serrebouwers in dat geval vaak eerder voor aluminium.

 

4. Isolatie (beste keuze = hout)

In de meeste gevallen heeft hout de beste isolatiewaarden, gevolgd door PVC, aluminium en smeedijzer. Al is dat relatief, want tegenwoordig pakken fabrikanten uit met steeds betere isolatiewaarden voor raamprofielen, ongeacht het materiaal. Het komt er dus gewoon op aan om goed te vergelijken.

Naast kwalitatieve profielen kies je best ook voor hoogrendementsglas. Dat isoleert tot 3 keer beter dan standaard dubbel glas. Zo kan je genieten van een stijlvolle serre met een aangenaam binnenklimaat zonder een hogere energiefactuur.

 

Welk materiaal kies ik best?

Ga je best voor aluminium, PVC, hout of smeedijzer? Die keuze hangt vooral af van je persoonlijke wensen en je beschikbare budget. Daarom ga je best te rade bij een professionele serrebouwer. Die kan je uitgebreid informeren over de eigenschappen en mogelijkheden van deze verschillende materialen. Zo ben je zeker dat je een goede, doordachte keuze maakt.

LET OP: niet alle serrebouwers zijn gespecialiseerd in dezelfde materialen. De kans bestaat dus dat je verschillende adviezen krijgt. Contacteer daarom zeker 2 à 3 specialisten actief in je buurt. Zo kan je gericht en vlot de verschillende voorstellen vergelijken om dan pas de knoop door te hakken. Vergelijk hier vrijblijvend voorstellen en prijzen op maat.

 

 

serre in aluminium

Aluminium serre plaatsen + aandachtspunten

Een aluminium serre plaatsen is een erg arbeidsintensieve en precieze klus met veel verschillende aspecten. Wil je zeker zijn van een correcte plaatsing met kwalitatieve materialen en een perfect, duurzaam eindresultaat? Dan schakel je dus best een gespecialiseerde serrebouwer in. Die volgt doorgaans de volgende stappen:

 

STAP 1: Grondwerken & fundering

Eerst maakt de vakman de ruimte vrij waar de aluminium serre moet komen (bv. terras verwijderen) of giet hij een betonnen fundering. Die grondwerken zijn nodig om te vermijden dat de serre zou verzakken. Op de fundering en de vloerplaat brengt hij ook een vochtscherm in kunststof aan. Zo worden problemen met opstijgend vocht vermeden.

TIP: ga op voorhand met de serrebouwer na of je een vergunning nodig hebt of niet. Deze specialist kan je hierover meer uitleg geven en je zelfs helpen bij de aanvraag.

 

STAP 2: Gevelopening maken

Een serre in aluminium maakt integraal deel uit van je woning. In een tweede fase maakt de serrebouwer daarom een doorgang van je woning naar de serre. Hij breekt gevelstenen en ramen uit om de ruimte open te trekken.

 

STAP 3: Serre plaatsen

Dan is het tijd om de aluminium profielen en de glaspartijen te plaatsen. Daar kruipt het meeste tijd in. De duur van deze fase hangt ook af van je persoonlijke wensen. Ga je bv. voor een gesloten serredak in plaats van een glazen serredak? Dan moet je rekening houden met extra dakwerken.

 

STAP 4: Technieken voorzien

In een volgende fase plaatst de serrebouwer alle leidingen en aansluitingen voor onder meer de stopcontacten, verlichting, verwarming, ventilatie, …

TIP: bespreek de technieken die je wil laten plaatsen op voorhand met je serrebouwer. Zo kan hij daar rekening mee houden. Want het is geen sinecure om achteraf nog aanpassingen te doen.

 

STAP 5: Afwerking

Ten slotte werkt de serrebouwer je bijgebouw af volgens de regels van de kunst. Hij plaatst de vloerbekleding en werkt de gemetste muren (indien aanwezig) af met een pleistermateriaal of gyproc. Daarnaast plaatst hij ook de verlichting, zonwering, vliegenramen, … Die afwerking hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke wensen.

 

Maak op voorhand duidelijke afspraken

Goede afspraken maken goede vrienden. Voor een vlotte samenwerking is het belangrijk om met je serrebouwer goed af te spreken wat de werkzaamheden precies inhouden en wanneer hij ze zal uitvoeren. Ook de duur van de plaatsing leg je best op voorhand vast.

TIP: contacteer verschillende serrebouwers actief in je buurt. Zo kan je vlot voorstellen, werkwijzen en uitvoeringstermijnen vergelijken. Je kan gratis offertes aanvragen bij specialisten actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers