Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Klassieke serre

Met een klassieke serre geniet je elk seizoen van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Uit welke materialen kan je kiezen voor een serre met een klassieke uitstraling? En wat is de kostprijs van zo’n serre? In dit artikel ontdek je naast alle praktische details ook een aantal inspiratievoorbeelden.

Ga snel naar:
Kenmerken klassieke serre
Materialen klassieke serre
Prijs klassieke serre
Inspiratie en voorbeelden
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom een klassieke serre?

Een serre is de ideale manier om het hele jaar door in verbinding te blijven met je tuin. Een klassieke serre benadrukt bovendien het authentieke karakter van je woning. Daarnaast kan je met een klassieke serre alle kanten op dankzij de ruime keuze aan materialen en kleuren. Zo kan je jouw serre perfect afstemmen op jouw woningstijl.

Interesse in een klassieke serre? Vraag dan zeker advies aan een professionele serrebouwer actief in je buurt. Hij geeft je met plezier advies op maat van jouw project. Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offertepagina.

serre smeedijzer

 

Kenmerken klassieke serre

Een klassieke serre heeft een tijdloze, elegante uitstraling die perfect aansluit bij de omgeving. Zo zal een serrebouwer zich altijd laten inspireren door jouw woning en tuin om een ontwerp op maat voor te stellen. Om het contact met de tuin te behouden en een naadloze overgang van buiten naar binnen te realiseren, wordt een klassieke serre meestal in hout gebouwd. Kenmerkend voor een serre in deze stijl zijn dan ook robuuste balken, gecombineerd met sierlijke details voor een nostalgische look.

 

Materialen voor klassieke serres

Het materiaal waaruit een serre is gebouwd, bepaalt in grote mate de stijl. Wil je graag een klassieke serre laten bouwen? Dan kan je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 

1. Houten serre

Hout is veruit het populairste materiaal om een klassieke serre te bouwen. Dit natuurlijke materiaal geeft jouw serre een warme uitstraling en versterkt de verbinding met de tuin. Maar met hout kan je ook nog alle kanten op. De houtsoort bepaalt voornamelijk welke uitstraling jouw klassieke serre precies krijgt. Ben je na enkele jaren toe aan iets nieuws? Een laagje verf klaart de klus.

 

2. Smeedijzeren serre

Smeedijzer is een materiaal dat jouw serre een uiterst verfijnde uitstraling geeft. Dit materiaal is bovendien erg buigbaar, waardoor sierlijke vormen, ronde krullen… mogelijk zijn. Dit zorgt meteen voor die unieke, verfijnde look.

 

3. Aluminium serre

Ook aluminium is een materiaal dat vaak gebruikt wordt om klassieke serres te bouwen. Aluminium heeft een lange levensduur, is verkrijgbaar in vele uitvoeringen en is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Bovendien past aluminium bij heel wat verschillende woonstijlen, waaronder ook de klassieke stijl.

 

4. PVC serre

Ook PVC is een uitstekend materiaal voor een klassieke serre. Net als aluminium is het verkrijgbaar in vele uitvoeringen en is het onderhoudsvriendelijk. Bovendien is PVC ook heel betaalbaar. Wanneer je budget doorslaggevend is, komt PVC altijd als beste keuze naar voren dankzij de optimale prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

BELANGRIJK: kies de juiste beglazing voor je klassieke serre

Naast het materiaal waarin je je klassieke serre laat bouwen, is ook de beglazing een belangrijk aandachtspunt. Om warmteverlies via de ramen te beperken, kies je het best voor hoogrendementsglas. Om te vermijden dat de temperatuur in de zomer te hoog oploopt in de serre, kan je ook kiezen voor zonwerende beglazing. Stoor jij je vaak aan het geluid van neerslaande regen? Dan is geluidswerend glas een optie.

TIP: laat je adviseren door een professionele serrebouwer. Dankzij zijn kennis en ervaring stelt hij jou altijd de beste oplossing op maat voor. Ontvang gratis en vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmannen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

 

Prijs klassieke serre

Er zijn heel wat factoren die de totale kostprijs van een klassieke serre beïnvloeden: de afmetingen van de serre, het materiaal waarin de serre gebouwd wordt, het type beglazing, eventuele extra opties (zonwering, airco, verwarming, …). Doorgaans mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

Materialen klassieke serreGemiddelde prijs (excl. btw & incl. plaatsing)
Serre van PVC± € 10.000 à € 25.000
Serre van hout± € 15.000 à € 45.000
Serre van aluminium± € 18.000 à € 50.000
Serre van smeedijzer± € 35.000 à € 60.000

LET OP: de bovenstaande tabel vermeldt enkel de richtprijzen. Ontvang je graag een exacte prijs voor jouw project? Vraag dan prijsvoorstellen aan bij verschillende vakmannen actief in jouw buurt. Zo kan je niet alleen de prijs vergelijken, maar ook hun advies, uitvoeringstermijn… Start jouw aanvraag hier.

 

Inspiratie en voorbeelden

Wil je graag een klassieke serre laten bouwen, maar ben je er nog niet helemaal uit hoe die eruit moet zien? Laat je inspireren door de onderstaande voorbeelden.

 

VOORBEELD 1: klassieke groene serre

tuinserre

Deze klassieke serre met royale afmetingen neemt de functie van volwaardige leefruimte op zich. Hierin beleef je de wisseling van de seizoenen vanop de eerste rij. Niet alleen de wanden, maar ook het dak is uit glas opgebouwd om de beleving helemaal compleet te maken.

 

 

VOORBEELD 2: witte serre met gedetailleerde raampartijen

serrebouw

Met deze witte serre vervaagt de grens tussen buiten en binnen dankzij de dubbele deur die uitgeeft op het terras. De grote raampartijen zijn onderverdeeld in kleine raampjes, waardoor de serre knus en gezellig aanvoelt.

 

 

VOORBEELD 3: klassieke serre met smaakvolle afwerking

beste serrebouwer

Een perfect voorbeeld van een klassieke serre waarbij het volledige plaatje klopt: ook vanbinnen is veel aandacht besteed om de serre in dezelfde stijl af te werken. Kijk maar naar de sierlijke randlijsten, de statige kroonluchter, de bijpassende gordijnen, …

 

 

VOORBEELD 4: klassieke serre met zonwering

landelijke pvc serre

Zowel qua ontwerp als qua inrichting past deze witte serre in het klassieke plaatje. Daarnaast zijn de raampartijen voorzien van een bijpassende zonwering, waardoor je binnen altijd van een aangename temperatuur kan genieten zonder in te leveren op stijl.

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers