Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Smeedijzeren serre

Een smeedijzeren serre straalt karakter uit en geeft landelijke en klassieke woningen heel wat standing. Het buigbare karakter van smeedijzer maakt fraaie details zoals ronde krullen of fantasierijke vormen mogelijk.

 

Voor- en nadelen van serres in smeedijzer

+ Esthetiek:  smeedijzeren serres hebben een grote esthetische meerwaarde. Ze ogen erg chique.

+ Ronde vormen en krullen: ideaal voor ronde vormen en Engelse krullen. Hierdoor krijgen ze een unieke uitstraling.

+ Stevig: smeedijzer is erg stevig en kan heel wat gewicht verdragen.

+ Slank: het is een materiaal dat bijzonder slank oogt.

+ Ruim kleurenpalet: een smeedijzeren serre is te verkrijgen in heel wat tinten.

 

Geen thermische breuken: omdat er geen thermische breuken zijn, is het mogelijk dat er condensatie optreedt. Dit kan verholpen worden door voldoende te ventileren of goed te verwarmen tijdens de winter.

– Extra ondersteuning (soms): in bepaalde situaties moet het dak extra ondersteund worden met zuilen. Dit is voornamelijk het geval als je voor fijne profielen kiest.

Kostprijs: de prijzen overstijgen ruim de gemiddelde kostprijs van een serre. Dit komt omdat smeedwerk erg arbeidsintensief is. Het smeden van speciale vormen en krullen is handwerk.

Niet voor moderne woonstijlen: smeedijzer komt het best tot uiting bij klassieke en landelijke woningen. Hoewel het smeedijzer ook strakke vormen kan aannemen, past het minder bij moderne woningen.

 

 

Prijs smeedijzeren serre

De gemiddelde kostprijs schommelt tussen de € 35.000 en € 60.000 (incl. btw en plaatsing). De prijzen per m2 bedragen gemiddeld tussen de € 1500 en € 2500. Smeedijzer is het duurste materiaal voor serres. Smeedwerk voor speciale details zoals krullen, spijlen, geplooide buizen, pinnen of bollen zijn arbeidsintensief. Dat laat zich vertalen in de prijs. In ruil hiervoor heb je dan wel een unieke serre met heel wat klasse.

Vraag hier gratis prijzen op maat aan.

 

 

Afwerkingsopties

Een serre bouwen is een kwestie van voorbereiding. Op voorhand goed nadenken over afwerkingsopties en kleuren is aangewezen. Die keuze wordt bepaald door de stijl van je bestaande woning, je persoonlijke smaak en je budget.

  • Kleuren: smeedijzer is verkrijgbaar in heel wat kleuren. De tinten worden toegevoegd door gebruik te maken van kleurvaste verven die speciaal gemaakt zijn voor dit specifieke ijzertype.
  • Vormen: Een serre in smeedijzer onderscheidt zich van aluminium of hout, door de mogelijkheid aan fantasierijke vormen. Voorbeelden hiervan zijn Engelse krullen, spijlen, bollen, bogen of geplooide buizen. Dit geeft de serres hun typische en unieke uitstraling.

 

serre in smeedijzer

 

Onderhoud

Eens de smeedijzeren serre geverfd is en behandeld tegen corrosie, behoeft het geen specifiek onderhoud meer. Smeedijzer is bestand tegen de meeste weersomstandigheden en kan niet rotten. Deze onderhoudsvriendelijke metaalsoort heeft een levensduur van meer dan 100 jaar wanneer je ze correct onderhoud.

 

Techniek en plaatsing smeedijzer

Serrebouw in een materiaal zoals smeedijzer is een geval apart. Smeedijzer wordt eerst verhit in een kolenvuur. Vervolgens hamert en buigt de smid het metaal tot het de juiste vorm heeft.

De plaatsing van een serre in smeedijzer kan enkel uitgevoerd worden door een professionele vakman. Omwille van hun gewicht en benodigde vakkennis kan dit type serre enkel door een gespecialiseerde serrebouwer geïnstalleerd worden.

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers