Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Serre op maat

Wil je een serre laten plaatsen volledig in de stijl van je huis en je eigen voorkeuren? Kies dan voor een serre op maat. Je kan deze helemaal zelf vormgeven en perfect laten aansluiten bij de rest van je woning. Maar welke keuzes kan je daarbij maken? Wat kost een serre op maat? En waar moet je op letten? In dit artikel lees je er alles over en laten we nog enkele geslaagde voorbeelden zien ter inspiratie.

Ga snel naar:
Mogelijkheden serre op maat
Serre op maat prijs
Aandachtspunten serre op maat
Inspiratie: 3 voorbeelden
Vergelijk offertes van installateurs

 

 

Waarom kiezen voor een serre op maat?

Van de afmetingen tot de indeling en de afwerking: met maatwerk kan je je serre helemaal zelf vormgeven. Zo ben je zeker van:

 • een serre op maat van de beschikbare ruimte: hoeveel ruimte heb je voor een serre? Wil je een losstaande serre of een serre direct aan je woning? Hoe groot is de doorgang tussen je serre en je huis? Wil je je veranda combineren met een overkapping? Door te kiezen voor een serre op maat kan je de beschikbare ruimte optimaal benutten.
 • een serre op maat van je woning: door te kiezen voor een serre op maat kan je deze perfect laten aansluiten bij de stijl van je huis. Zo vormen je serre en je woning 1 naadloos geheel.
 • een serre op maat van je persoonlijk comfort: wil je een schuifdeur in je serre laten plaatsen als doorgang naar je tuin? Of wil je alleen een paar ramen ter verluchting? Is zonwering belangrijk voor je? Met een serre op maat kies je voor in ieder geval voor gebruiksgemak en wooncomfort.
 • een serre op maat van je persoonlijke wensen: wil je graag unieke verlichting in je serre? Wil je een speciale vorm? Heb je graag veel natuurlijk zonlicht of net iets minder? Door te kiezen voor maatwerk voldoet je serre aan al je persoonlijke wensen en voorkeuren.

TIP: een serrebouwer kan een ontwerp voor jouw serre op maat opstellen. Bovendien kan deze je ook verder informeren over de mogelijkheden. Vind een specialist in de buurt.

 

Mogelijkheden serre op maat

Een serre kan je van A tot Z personaliseren. Maar welke keuzes kan je allemaal maken? We zetten de mogelijkheden op een rij:

 

1. Afmetingen

Bij een serre op maat kan je de uiteindelijke afmetingen zelf bepalen. Ligt je voorkeur bij een erg ruime serre of wil je maar een klein beetje extra leefruimte? De mogelijkheden voor de afmetingen zijn eindeloos. Zo ben je zeker van een serre die past bij jouw wensen.

 

2. Materialen

Voor je serre zijn er veel materialen om uit te kiezen. Zo kan je bv. kiezen voor een houten serre op maat. Hout kan grote glaspartijen dragen, werkt isolerend en is vooral populair vanwege de warme en authentieke uitstraling. Ook serres van aluminium komen veel voor. Dat komt omdat ze een lange levensduur hebben, erg stevig zijn en weinig onderhoud vereisen. Tot slot is ook PVC populair voor serres omdat het goedkoop, onderhoudsvriendelijk en in verschillende kleuren beschikbaar is.

 

3. Kleuren

De verschillende materialen zijn in vele kleuren beschikbaar. Kies je voor donkere tinten en een knus gevoel of ligt je voorkeur bij wittinten om je serre een open en ruim gevoel te geven? Kies je kleuren die perfect passen bij de kleuren van je gevel of ga je juist voor een contrast? Alles is mogelijk.

 

4. Onderdelen

Je kan ook de verschillende onderdelen van je serre apart vormgeven. Zo zijn er bv. tal van mogelijkheden voor je dak, zoals verschillende materialen, verschillende vormen, glas in je dak… Ook de beglazing van je serre kan je zelf kiezen. Zo kies je bv. tussen hoogrendementsglas, geluidswerend glas, veiligheidsglas, zonwerend glas… Verder bepaal je ook zelf hoeveel ramen en/of deuren je in je serre wil laten plaatsen en wat voor soort ramen en deuren dat zijn. Denk maar aan schuiframen, kiepramen, draairamen, vaste ramen…

 

5. Afwerking

Tot slot kan je ook nog de afwerking van je serre kiezen. Denk bv. aan de verlichting. Je kan er verder ook voor kiezen om bv. airco of ventilatie in je serre te plaatsen. Daarnaast is zonwering in je serre meestal geen overbodige luxe. Je kan daarbij kiezen voor zonwerend glas of extra zonwering voor het raamwerk.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw serre op maat? Een expert kan je verder informeren en geeft je advies voor de opbouw en het ontwerp van jouw serre. Ontvang vrijblijvend advies op maat.

 

Serre op maat prijs

De prijzen voor een serre op maat zijn afhankelijk van je keuzes en kunnen daarom sterk uiteenlopen. Voor een gemiddelde serre beginnen de prijzen ongeveer vanaf € 20.000 (excl. btw en incl. plaatsing). Maar het zijn vooral je eigen voorkeuren die bepalen hoe hoog of laag de uiteindelijke prijs zal zijn.

TIP: de prijzen kunnen ook sterk verschillen van serrebouwer tot serrebouwer. Daarom is het aangeraden om meerdere prijsvoorstellen te vergelijken. Vergelijk prijzen voor een serre op maat.

 

veranda op maat

 

Aandachtspunten serre op maat

Als je een serre op maat wil laten maken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. We sommen hieronder kort enkele aandachtspunten op:

 1. Hou rekening met de stijl van je huis

  Heb je een moderne woning, een landelijke of een klassieke? Zorg er dan voor dat de stijl van je serre past bij de stijl van je woning. Een serre op maat is daarvoor ideaal omdat je de stijl volledig zelf kan bepalen.

 2. Ga na of je een vergunning nodig hebt

  Voor sommige serres geldt alleen een meldingsplicht. Voor andere situaties is dan wél weer een vergunning nodig. Vanaf 2024 geldt de Omgevingswet. Dat is een simpelere regeling voor bouwvergunningen met minder verregaande regels per gemeente. Benieuwd naar of je voor jouw serre een vergunning nodig hebt? Doe dan de vergunningcheck!

 3. Denk na over de oriëntatie van je serre

  Heb je graag dat je serre heel het jaar koel blijft? Richt deze dan naar het noorden. Wil je genieten van veel zon en natuurlijke lichtinval? Dan is een zuidelijke oriëntatie beter. Denk dus van tevoren goed na over de functie van je serre en bepaal op basis daarvan de locatie en oriëntatie.

 4. Zorg voor goede isolatie van je serre

  Als je serre aansluit op je woning is ook isolatie belangrijk. Kies bv. voor isolerende profielen en hoogrendementsglas om een goede isolatiewaarde te bereiken. Een goed geïsoleerde serre zal je iets meer kosten, maar het is een investering die je zo hebt terugverdiend.

 5. Denk na over de technieken voor voorzieningen

  Het is aangeraden om ook goed na te denken over de technieken die je wil voorzien zoals stopcontacten, ventilatie, airco, verwarming, verlichting… Achteraf zijn aanpassingen namelijk lastiger uit te voeren. Maak dus een plan van de indeling van je serre en duidt duidelijk aan waar de nodige voorzieningen komen.

 

Inspiratie: 3 voorbeelden van serres op maat

Ben je nog niet zeker over de vormgeving van je serre? Laat je dan inspireren door de volgende voorbeelden:

 

VOORBEELD 1: houten serre op maat

houten serre op maat

Deze houten serre creëert een extra leefruimte bij het huis. De witte houten profielen en grote glaspartijen zorgen voor een open en ruimtelijk gevoel. De natuurlijke uitstraling van het hout past perfect bij de eerder klassieke inrichting en de groene buitenomgeving.

 

 

VOORBEELD 2: landelijke serre op maat

landelijke serre op maat

Deze serre met groene profielen en beglazing past perfect bij de landelijke stijl van je huis. Het creëert een extra leefruimte waar je overdag geniet van natuurlijke lichtinval en ’s nachts van een gezellige zitplek met een mooi uitzicht.

 

 

VOORBEELD 3: aluminium serre op maat

aluminium serre op maat

Deze serre van aluminum heeft een strakke en moderne uitstraling. Dankzij de stevigheid van aluminium kunnen de dunne profielen grote glaspartijen dragen. Daardoor heeft de serre veel natuurlijke lichtinval. Bovendien kan je een groot deel van de ramen openen, waardoor de serre mooi overloopt in de tuin.

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde serrebouwers