Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Serre inrichten

Een serre is een ideaal verlengstuk van je woning. Het kan een lichte ruimte zijn waarin je de sfeer van de tuin naar binnen haalt. Maar hoe moet je de serre inrichten? Dat hangt af van jouw persoonlijke smaak. Kies je ervoor om het als onderdeel van je woning vorm te geven? Of laat je het toch eerder aansluiten bij de tuin? Waar moet je rekening mee houden? In dit artikel ontdek je 5 tips voor de inrichting van je serre!

Ga snel naar:
TIP 1: integreer de serre in je woning
TIP 2: kies voor een passende raamafwerking
TIP 3: richt de ruimte in als verlengstuk van je tuin
TIP 4: gebruik de serre als extra leefruimte
TIP 5: denk na over het type vloerbekleding
Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes

 

TIP 1: integreer de serre in je woning

serre inrichten woning

Je kan je serre gezellig inrichten als verlengstuk van je woning. In dit voorbeeld functioneert de overkapping als woonkamer, waardoor het een ontzettend lichtrijke ruimte wordt. De witte klassieke ramen van de serre passen perfect bij de landelijke stijl van de keuken. Door het gebruik van lichte kleuren krijgt de ruimte een zachte en rustgevende uitstraling.

 


TIP 2: kies voor een passende raamafwerking

serre inrichten raamafwerking

De raamafwerking kan de uitstraling van je serre compleet veranderen. Kies je voor een moderne stijl? Ga dan voor strakke, grote schuiframen. Hou je meer van een landelijke serre? Dan kies je voor ramen met meer onderverdelingen. Ook de materiaalkeuze bepaalt de stijl van je serre. Als je juist een industriële look wilt, gebruik je idealiter aluminium of staal. Hout is dan weer beter voor een authentieke, warme ruimte.

Wil je graag een serre laten plaatsen? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van meerdere plaatsers in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 


TIP 3: richt de ruimte in als verlengstuk van je tuin

serre inrichten tuin

Je kan er ook voor kiezen om van je serre een overgangsruimte naar de tuin te maken. Zo kan je de ruimte bijvoorbeeld inrichten als een binnenterras waar je kan genieten van de zon, terwijl je toch beschermt bent tegen de wind. Ook een green house is mogelijk. In dat geval richt je de serre in als een soort binnentuin met allerlei planten en natuurlijke elementen.

 


TIP 4: gebruik de serre als extra leefruimte

serre inrichten woonkamer

Heb je een grote serre? Dan kan je die gezellig inrichten als een extra leefruimte. Er zijn vele opties om deze ruimte voor te gebruiken: bv. als zithoek, hobbyruimte, atelier, wellnessruimte, extra woonkamer, thuisbibliotheek, … Welke activiteit je er ook uitvoert, je hebt altijd zicht op de tuin. Bovendien bestaat een woonserre niet volledig uit glas en zal die dus niet te warm worden in de zomer.

Ben je benieuwd hoe een serre er bij jou kan uitzien? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van verschillende specialisten in jouw buurt via onze offerteservice.

 


TIP 5: denk na over het type vloerbekleding

serre inrichten vloerbekleding

Het type vloerbekleding is een belangrijke factor voor de uitstraling van je serre. Moet je een kleine serre inrichten? Kies dan voor een lichte vloer. Qua materialen kies je dan tussen parket, tegels, laminaat, linoleum, vinyl, beton, … Daarnaast kan je de serre leuk aankleden met een tapijt. Dit is de finishing touch voor een gezellige serre.

 

TIP: vraag advies aan een professionele bouwer!

Als je een serre wil laten plaatsen en inrichten, moet je heel wat keuzes maken. Om je daarbij te helpen, kan je advies vragen aan een professional. Wil je ook zeker zijn van een correcte prijs? Vraag dan offertes aan bij verschillende plaatsers in je buurt. Op die manier kan je prijzen, materialen en uitvoeringstermijnen effectief vergelijken.

Op zoek naar een professionele vakman in jouw buurt? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van verschillende bouwers via het offerteformulier hieronder:

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers