Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Serre verwarming

Wil je ’s avonds of tijdens de koude wintermaanden kunnen genieten van een verwarmde serre? Dan zijn er verschillende types verwarming om te overwegen. Welke opties voor serre verwarming zijn er, hoeveel kosten deze je gemiddeld, met welke aandachtspunten hou je best rekening, … Je leest het hier!

Ga snel naar:
OPTIE 1: verwarming voor nieuwe serre
OPTIE 2: verwarming voor bestaande serre
CONCLUSIE: welke serre verwarming kiezen?
Vraag gratis en vrijblijvend je offertes aan

 

 

Hoe kies ik mijn serre verwarming?

Wat voor type verwarming je voor je serre kiest, hangt af van meerdere factoren:

 • Type serre: gaat het om een open of gesloten serre? Dit is bijvoorbeeld van belang voor serre verwarming met infrarood. Zo kies je best voor korte golf infraroodstralers bij een open serre en voor lange golf infraroodstralers als het om een gesloten serre gaat.
 • Cv-installatie: zijn de leidingen van je cv-installatie gemakkelijk uit te breiden naar je serre en heeft deze nog genoeg vermogen over om de extra oppervlakte te verwarmen? Denk dan bijvoorbeeld aan traditionele radiatoren, warmwater vloerverwarming, …
 • Gebruiksintensiteit van serre: doorgaans hoef je een (open) serre niet continu te verwarmen als je deze niet vaak gebruikt. Dan heb je waarschijnlijk al genoeg aan een elektrische heater of infrarood panelen als bijverwarming.
 • Nieuwe of bestaande serre: voor het plaatsen van verwarmingsinstallaties is meestal breekwerk vereist als de serre al is gebouwd. Wil je een nieuwe serre plaatsen? Dan bespreek je de gewenste serre verwarming met je vakman tijdens het ontwerp.

TIP: maak gebruik van onze gratis offerteservice en geniet van gericht advies, prijzen op maat en een correcte uitvoering van jouw project door een vakman in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

OPTIE 1: serre verwarming voor nieuwe serre

veranda verwarming

Tijdens de bouw van een nieuwe serre is het makkelijker om een uitgebreide verwarmingsinstallatie te installeren. Zo kan je dan nieuwe grond- en elektriciteitswerken laten uitvoeren, de verwarming meenemen in het ontwerp van de serre, … Een overzicht van de opties:

 

1. Vloerverwarming

Het grote voordeel aan vloerverwarming is dat het onzichtbaar is en geen ruimte in je serre in beslag neemt. Wel moet je er rekening mee houden dat niet alle vloeren geschikt zijn en genoeg warmte doorlaten. Is jouw gekozen vloerbekleding ideaal voor vloerverwarming? Dan zijn er veel opties om te overwegen. Zo kies je mogelijk voor elektrische, warmwater of infrarood vloerverwarming in je serre.

Richtprijs: € 50 – 75 per m² (excl. btw en eindvloer, incl. plaatsing)

 

2. Lucht-lucht warmtepomp (split-airco)

Met een lucht-lucht warmtepomp kan je je serre niet alleen verwarmen in de winter, maar ook afkoelen in de zomer. Dan keer je de werking gewoon om en fungeert je warmtepomp als split airco. Bovendien verwarmt zo’n warmtepomp je serre erg energiezuinig. Zo’n toestel onttrekt namelijk tot 80% van zijn geproduceerde warmte aan de buitenlucht. Voor de overige 20% heeft een warmtepomp stroom nodig.

Richtprijs: € 2.500 – 8.000 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

3. Aanvullende radiatoren

Heeft je huidige cv-installatie nog genoeg vermogen over en kan je gemakkelijk leidingen doortrekken naar je serre? Dan zijn traditionele radiatoren een optie. Het vereiste vermogen van deze radiatoren is afhankelijk van hoe goed je serre is geïsoleerd en hoe groot deze is. Op esthetisch gebied zijn er ook mogelijkheden. Zo zijn er naast buisradiatoren nu ook paneelradiatoren, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Richtprijs: € 100 – 500 per radiator (excl. btw, incl. plaatsing)

 

4. Pelletkachel

Wil je genieten van de gezelligheid van een open haard maar je invloed op het milieu beperken? Een serre verwarmen met een pelletkachel is dan een zuinige optie. In tegenstelling tot een houtkachel of open haard maak je dan namelijk gebruik van pellets. Wél heb je een afvoer voor rook nodig.

Richtprijs: € 1.500 à 3.500 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Welke verwarming kies ik best voor mijn nieuwe serre?

Dat hangt vooral van jouw budget, de mogelijkheden van je serre en je persoonlijke voorkeuren af. Heb je bv. al vloerverwarming in je woning? Dan kan je makkelijk 1 of meerdere groepen toevoegen. Wil je ook efficiënt je serre koelen in de zomer? Dan is een lucht-lucht warmtepomp meer aangewezen.

Advies op maat nodig? Een serrespecialist analyseert jouw situatie en helpt je bij het maken van de juiste keuze. Contacteer vrijblijvend meerdere specialisten in je buurt.

 

OPTIE 2: serre verwarming voor bestaande serre

verwarming serre

Voor bestaande serres is meestal breekwerk vereist als je een verwarmingssysteem wil installeren. Hieronder een aantal opties waarbij dit niet het geval is:

 

1. Infrarood panelen of -stralers

Infraroodverwarming is een makkelijke én efficiënte methode om een bestaande serre zonder breekwerk te verwarmen. Hiermee verwarm je niet de lucht, maar de omliggende massa. Voor een open serre met veel wind kies je best voor korte golf infraroodstralers en bij een gesloten serre voor lange golf infraroodstralers. Deze stralers staan ook wel bekend als heatstrips.

Richtprijs: € 200 – 600 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

2. Elektrische radiatoren

Vanwege het hoge energieverbruik en de lage aanschafkosten zijn elektrische radiatoren vooral geschikt als bijverwarming. Ook zijn ze gemakkelijk te plaatsen en heb je eigenlijk alleen genoeg ruimte en een stopcontact nodig. Daarnaast is het design van deze radiatoren af te stemmen op de rest van je serre.

Richtprijs: € 100 – 500 per radiator (excl. btw, incl. plaatsing)

 

TIP: kies voor infraroodverwarming of een lucht-lucht warmtepomp

Een van de populairste opties voor serre verwarming is infrarood. Dit is namelijk een individueel systeem dat snel werkt en niet al te veel verbruikt als het wordt ingezet als bijverwarming. Ben je op zoek naar een duurzaam systeem voor een goed geïsoleerde serre? Dan kies je eerder voor een lucht-lucht warmtepomp.

Geïnteresseerd in duurzame serre verwarming? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 ervaren installateurs actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

 

Belangrijke aandachtspunten

Waar hou je rekening mee als je verwarming voor een serre wil laten plaatsen? Een overzicht:

 • Gesloten of open serre: veel verwarmingssystemen zijn niet geschikt voor open serres/overkappingen, aangezien er dan veel warmte verloren gaat. Je kiest dan eerder voor bijverwarming zoals infraroodpanelen. Gaat het eerder om een gesloten serre zonder rookafvoer? Dan zijn bijvoorbeeld houtkachels of open haarden uitgesloten.
 • Isolatiewaarde serre: om de opgewekte warmte te behouden, moet je jouw serre goed isoleren. Dit bereik je bijvoorbeeld met hoogrendementsglas of driedubbelglas.
 • Ventilatie: vergeet niet om goed te ventileren als je serre is geïsoleerd. Vooral als je de serre veel gebruikt is de toevoer van frisse lucht van groot belang. Zet bijvoorbeeld regelmatig een raam of buitendeur open, overweeg ventilatieroosters, … Daarnaast kan je een mechanisch ventilatiesysteem laten plaatsen. Een vakman adviseert je graag over de mogelijkheden.

 

CONCLUSIE: welk type serre verwarming kies ik best?

Het type verwarming dat je kiest, is afhankelijk van je serre, of deze al is gebouwd of niet, je cv-installatie, … Daarnaast is ook je budget van belang. Wil je bijvoorbeeld nog niet meteen investeren in verwarming? Dan kan je in overleg met je serre plaatser al de nodige voorbereidingen treffen (bv. grond- en elektriciteitswerken). Met een vakman geniet je niet alleen van professionele begeleiding. Er zijn namelijk nog meer voordelen waar je van profiteert. Een kort overzicht:

 • Gericht advies: kies je voor serre verwarming op gas of infrarood? Hoeveel vermogen heeft de verwarmingsinstallatie nodig? Hoe bespaar je op energiekosten? Een ervaren installateur kan antwoord geven op al je vragen over serre verwarming. Vind een vakman voor jouw project via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.
 • Prijzen op maat: een vakman maakt een offerte op maat op basis van je persoonlijke wensen en budget.
 • Correcte uitvoering: een erkende installateur heeft veel ervaring met het plaatsen van verwarmingsinstallaties. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering en een optimaal rendement.

 

Vind de vakman voor jouw project via onze gratis offerteservice

Serre verwarming laten plaatsen? Schakel dan een vakman in. Via onze gratis offerteservice vergelijk je 2 à 3 voorstellen van ervaren vakmensen actief in jouw buurt. Zo geniet je niet alleen van gericht advies en prijzen op maat, maar vergelijk je ook makkelijk werkwijzen, uitvoertermijnen, … Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde serrebouwers