Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Prefab serre

Wil je graag een volwaardige extra leefruimte creëren aan je woning? Maar wil je de kostprijs onder controle houden en verzekerd zijn van een snelle plaatsing? Dan is een prefab serre de ideale keuze. Ontdek in dit artikel meer over de voordelen van prefab ten opzichte van maatwerk. Lees hoeveel een prefab serre kost en wat de mogelijkheden zijn.

Ga snel naar:
Voor- en nadelen
Mogelijkheden
Prijs prefab serre
Aandachtspunten
Voordelen vakman
Offertes aanvragen

 

Wat is een prefab serre?

Een prefab serre is een serre (of overkapping) die vooraf al volledig of gedeeltelijk in een fabriek is gefabriceerd. Daardoor plaatst een serrespecialist je extra leefruimte in minder dan 3 werkdagen. Daarna kan je vrijwel meteen overgaan tot de inrichting van je nieuwe woonruimte.

Prefab serre kopen? Dat kan! Neem contact op met een professional actief in je regio. Hij helpt je graag verder. Start hier je aanvraag.

serre prefab

 

Prefab serre: voor- en nadelen

Prefab of maatwerk: wat kies je het best? Hieronder wegen we alvast de voor- en nadelen van een prefab serre af tegenover puur maatwerk. Zo maak jij een doordachte keuze op maat van jouw situatie.

 

Voordelen prefab serre (vs. maatwerk)

 • Budgetvriendelijk: in het geval van prefab kies je bij een fabrikant een model naar keuze. Doordat deze helemaal in een werkplaats gefabriceerd wordt, valt een groot deel van de arbeidskosten weg. Daarom is een prefab serre vaak flink goedkoper dan een maatwerk aanbouw.
 • Snelle plaatsing: doordat je serre kant en klaar uit de werkplek komt, moet een vakman deze enkel nog aan de buitenmuur bevestigen. Let wel: soms zijn er voorbereidende werken nodig, zoals funderen of het maken van een nieuwe of grotere doorgang vanuit de woning naar de veranda.
 • Verschillende vormgevingsmogelijkheden: binnen het aanbod standaard prefab serres heb je de nodige keuzevrijheid. Zo kan je o.a. het kleur, materiaal en het type beglazing kiezen. Is je serre helemaal geplaatst? Dan kan je ook de binnenkant volledig naar eigen smaak afwerken.

 

Nadelen prefab serre (vs. maatwerk)

 • Minder keuzevrijheid: bij prefab constructies zal je doorgaans moeten werken met standaard afmetingen (bv. 6 x 3,2 meter) en modellen. Dit hoeft niet per se een beperking te zijn. Veel fabrikanten hebben een uitgebreide lijn aan ontwerpen waarvan je het finale uitzicht naar wens kan aanpassen.
 • Aanpassingen achteraf moeilijker: aangezien alles aan een prefab serre op voorhand uitgetekend en uitgewerkt is, is het achteraf aanpassen van de constructie niet zo eenvoudig.

TIP: is je project perfect als prefab uitvoering te vervaardigen? Of kies je in jouw geval beter voor maatwerk? Een serrespecialist helpt je graag verder. Zo kan je uitgebreid de voor- en nadelen tussen beide soorten vergelijken. Vraag hiervoor gratis verschillende offertes aan bij professionele serrebouwers in jouw buurt. Start hier je aanvraag.

 

Mogelijke uitvoeringen woonserre

prefab serre

Een voorgefabriceerde serre hoeft niet als een beperking aan te voelen. Hieronder overlopen we de diverse keuzes die je nog kan maken om je project een karakteristiek uitzicht te geven:

 • Functie serre: je kan een prefab serre voor allerlei doeleinden gebruiken. Het kan dienst doen als keuken, maar ook als woonkamer of speel- en hobbyruimte. Denk hier goed over na voordat je finale beslissingen maakt. Dit is o.a. belangrijk om water- en elektriciteitsaansluitingen te voorzien.
 • Stijl: fabrikanten die prefab serres aanbieden, hebben verschillende stijlen in hun gamma: van strak naar ornamenteel, met een plat of hellend dak, … Laat deze zo goed mogelijk aansluiten bij de bouwstijl van je woning. Zo wordt het ook visueel een echte meerwaarde voor je woning.
 • Materiaal: het frame van een prefab serre moet licht en ijzersterk zijn. Daarom grijpen fabrikanten vaak terug naar aluminium. Maar ook andere materialen zijn mogelijk, zoals een prefab serre in hout, PVC of smeedijzer.
 • Toegang serre: een ander aandachtspunt is het kiezen van een specifieke serredeur. Ga je voor een strakke schuifdeur? Droom je van een modere harmonicadeur? Of is een eenvoudige draaideur meer dan goed genoeg voor de toegang tot je tuin?
 • Type beglazing: een prefab serre bestaat grotendeels uit glas. Daarom is het belangrijk om het juiste type beglazing te kiezen. De voorkeur gaat doorgaans uit naar hoogrendementsglas (HR++) of triple glas (HR+++). Hiermee behaal je de beste isolatiewaarden.
 • Afwerking & accessoires: heb je de perfecte serre voor jouw woning uitgezocht? En voldoet die aan alle eisen in verband met wooncomfort? Dan kan je deze uiteindelijk nog naar wens verder afwerken met aangepaste zonwering, energiezuinige verlichting, een hordeur op maat, …

 

Laat je adviseren door een serrespecialist!

Wil je graag een mooie prefab serre om de oppervlakte van je keuken aanzienlijk te vergroten? Zoek je naar een karakteristieke uitbouw voor je al even karakteristieke huis? Of heb je een specifiek soort serre op het oog, maar weet je nog niet goed hoe je deze moet vormgeven? Dan helpt een serrespecialist je graag verder.

TIP: neem contact op met een expert actief in je regio en ontvang binnen enkele werkdagen verschillende offertes op maat. Interesse? Start hier je aanvraag.

 

Prijs prefab serre

Het complete prijskaartje van je prefab serre is sterk afhankelijk van de totale oppervlakte van de serre, de afwerkingsgraad, het model en de beglazing, … Wat kost een standaard prefab serre ongeveer?

AfmetingenGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
± 10 m²€ 8.000
± 15 m²€ 13.500
± 30 m²€ 20.000

LET OP: de prijzen in de tabel zijn richtprijzen. Dit kostenplaatje kan afwijken naargelang je keuzes. Onthou dat de prijs van een maatwerk serre hoger ligt omdat die ter plaatse aan je woning gebouwd wordt. Wil je een prijsberekening op maat ontvangen? Neem dan contact op met een professional actief in je regio.

 

veranda prefab

 

Prefab serre plaatsen: aandachtspunten

Wil je graag een prefab serre aankopen en plaatsen? Dan hou je beter rekening met de volgende aandachtspunten. Een serre, ook al is die voorgefabriceerd, plaats je namelijk niet zomaar. Een overzicht:

 • Voorbereidende werken: in bepaalde situaties zijn er voorbereidende werken nodig. Denk maar aan de toegang tot je serre. Moet er een volledig nieuwe opening gemaakt worden in de buitenmuur? Of beschik je reeds over een groot schuifraam? Dit bepaalt of er al dan niet extra breekwerken nodig zijn.
 • Ondergrond: een serre kan in theorie op eender welke ondergrond geplaatst worden. Alleen moet die voldoende stevig zijn. Zo is een stevige fundering van 10 à 15 cm altijd aangewezen. Sla je deze stap over? Dan gaat je serre verzakken, met alle gevolgen van dien.
 • Isolatiewaarde: aangezien een serre een volwaardige leefruimte vormt, is de isolatiewaarde erg belangrijk. Dit is namelijk bepalend voor het wooncomfort. Hoe lager de U-waarde van de gekozen beglazing, hoe minder warmteverlies er zal optreden.
 • Ventilatie: isolatie en ventilatie gaan hand in hand. Investeer je in een goed geïsoleerde serre uitbouw? Vergeet dan zeker geen ventilatiemogelijkheden. Dit wordt nog belangrijker wanneer je bijvoorbeeld in je serre gaat koken. Zo kan condensatievocht afgevoerd worden en vermijd je schimmelvorming.
 • Plaatsing: prefab constructies worden vaak al volledig in de fabriek gemonteerd. Hierdoor moet de serre vaak met speciaal vervoer verplaatst worden en met een kraan de tuin in gehesen worden.

 

LET OP: heb ik een vergunning nodig?

Wil je een serre plaatsen? Dan moet je beantwoorden aan de stedenbouwkundige voorschriften. In bepaalde gevallen moet je een omgevingsvergunning aanvragen. Of je al dan niet een aanvraag moet doen, hangt o.a. af van de oppervlakte van je serre, de hoogte, de afstand tot aan de perceelgrenzen, …

Wens je hierover meer informatie? Vul dan ons gratis aanvraagformulier in.

 

Waarom vertrouwen op een ervaren specialist?

Het bouwen en plaatsen van een prefab serre is echt specialistenwerk. Daarom doe je er goed aan het werk uit handen te geven. Dan pas ben je zeker van een duurzaam en kwalitatief eindresultaat. Een vakman staat garant voor…

 • Persoonlijk kennismakingsgesprek: hij komt bij je langs om van gedachten te wisselen. Welke mogelijkheden zijn er? Wat zit er in hun aanbod? Hoe zit het met jouw wensen? Uit welk type serre, welke afmetingen, materialen,… kan je zoal kiezen?
 • Prefab serre fabriceren: na het kennismakingsgesprek gaat hij met jouw ideeën aan de slag. Het type serre van jouw voorkeur herwerkt hij al naargelang de mogelijkheden. Na akkoord worden al deze onderdelen geprefabriceerd in de fabriek en al gedeeltelijk of volledig opgebouwd.
 • Kwalitatieve materialen: werk je samen met een vakman? Dan kiest hij enkel de meest hoogwaardige materialen. Zo ben je zeker van een duurzame constructie. Ook wat betreft beglazing, verlichting, afwerking, … haal je gegarandeerd topkwaliteit in huis.
 • Professionele plaatsing: is je prefab serre helemaal klaar? Dan plaatst een professional deze geheel volgens de regels van de kunst. Dit resulteert in een duurzame, stevige realisatie die bovendien nog eens prima geïsoleerd is.

Verschillende specialisten vergelijken? Vul dan ons aanvraagformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen verschillende prijsvoorstellen op maat. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook diverse adviezen, modellen, realisaties, … naast elkaar leggen. Pas zo kan je de beste keuze maken. Vul het formulier in.

 

 

Veelgestelde vragen

Wens je graag meer informatie over een prefab serre? Dan kan je zeker terecht bij een ervaren vakman voor gespecialiseerd advies. Hieronder beantwoorden we nog enkele veelgestelde vragen om je alvast op weg te helpen: • Wat is het verschil tussen een serre en een veranda?
  Tijdens je zoektocht naar een serre zal je ongetwijfeld ook de term ‘veranda’ tegenkomen. In Nederland is ‘serre’ het synoniem voor veranda, terwijl in België de term ‘serre’ gebruikt wordt om een orangerie of een bijgebouw (losstaand of aangebouwd) te omschrijven waarin je o.a. groenten en planten teelt. In dit artikel gebruiken we ‘serre’ als synoniem van veranda.


 • Waarin verschilt een prefab serre uitbouw met een serre aanbouw?
  Algemeen geldt: een aanbouw is altijd een serre, maar een serre is niet altijd een aanbouw. Het verschil ligt voornamelijk in het uitzicht van de constructie. Een aanbouw hoeft geen glazen constructie te zijn, terwijl een uitbouw serre wel (grotendeels) uit glas bestaat.


 • Is een prefab overkapping ook mogelijk?

  Jazeker. Een prefab terrasoverkapping of een overkapping op maat behoren eveneens tot de mogelijkheden. Het grote verschil met een veranda is dat je hier geen afgeschermd geheel hebt, het is een open geheel zonder ramen of schuifdeuren. Een overkapping biedt enkel bescherming tegen de weersomstandigheden. Je terrasoverkapping kan je wel ombouwen tot een volwaardige serre.

  Interesse in een (prefab) terrasoverkapping? Ook hiermee kunnen onze specialisten je verder helpen. Kom gratis in contact met diverse professionals actief in je regio.

  prefab overkapping

 

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde serrebouwers