Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Kiezen voor een terrasoverkapping of een serre

Hoewel we op deze site vooral het onderwerp serres behandelen willen we toch ook even stilstaan bij de terrasoverkapping. Een leuk alternatief dat het buitengevoel nog meer versterkt en bovendien een pak goedkoper is dan de serre. Afhankelijk van je ruimte, budget en persoonlijke smaak heb je verschillende mogelijkheden:

 

Een serre met aanpalende terrasoverkapping

Als je voldoende ruimte hebt naast je woning is een combinatie van een serre en terrasoverkapping de beste keus. Tijdens de koude wintermaanden kan je gezellig binnenzitten in de serre en zodra de lente in aantocht is kan je heerlijk genieten van de buitenlucht onder je terrasoverkapping. Het is ook niet omdat het winter is dat je deze ruimte niet kan gebruiken. Om te voorkomen dat je buiten moet lopen in de regen is dit een prima plaats om je groenafval en vuilniszakken te plaatsen.

 

serre met terrasoverkapping

 

Omvormbare terrasoverkappingen

Heb je een handige schrijnwerker gevonden dan kan je hem vragen te werken met grote klapramen. Zo kan je de constructie zowel gebruiken als serre en als terrasoverkapping. Dit is bijzonder handig wanneer je weinig ruimte hebt naast je huis of wanneer je geen zin hebt om twee verschillende constructies te onderhouden.

 

Bestaande terrasoverkapping omvormen tot serre

Indien je reeds over een terrasoverkapping beschikt, maar toch liever een serre wil hebben, kan je deze ook altijd laten ombouwen tot een volwaardige serre! Tegenwoordig zijn er op de markt allerlei doe-het-zelf pakketten en aanbieders die gespecialiseerd zijn in het omtoveren van terrasoverkappingen naar serres. Bij die terrasoverkapping worden dan (meestal) drie extra wanden geplaatst. Twee aan de zijkanten en een aan de voorkant. Dit voorste paneel wordt meestal geleverd met een deur of een schuifsysteem.
Een terrasoverkapping is, net zoals de serre, leverbaar in verschillende materialen zoals hout, aluminium en polycarbonaat. Voor elke terrasoverkapping bestaat er dus wel een oplossing!

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers