Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Welk materiaal kiezen voor de bouw van serres?

Ga je een serre bouwen, dan is de materiaalkeuze een belangrijk punt. Hout, aluminium en PVC zijn enkele veelgebruikte materialen voor de constructie van serres en natuurlijk is ook de beglazing een groot aandachtspunt. Ontdek hier de voor- en nadelen van deze serrematerialen.

Snel naar: houten serrealuminiumPVCbeglazing

 

Populaire materialen voor serrebouw

De profielen van serres kunnen uit verschillende materialen vervaardigd worden. Hieronder volgt alvast een overzicht van enkele veelgebruikte materialen voor het bouwen van serres:

 

serre hout 1) Houten serre

Hout is makkelijk bewerkbaar en kan grote afstanden overbruggen, waardoor grote glaspartijen mogelijk zijn. Hout werkt daarnaast ook isolerend en geeft je woning, of die nu een landelijke of een moderne bouwstijl heeft, een warme uitstraling. Met een eenvoudige verflaag kan je het uitzicht van je houten serre makkelijk zelf bepalen.

Het grote nadeel van een houten serre is dat het om een natuurlijk product gaat. Hierdoor zal je het materiaal regelmatig moeten onderhouden om rotting en verkleuring te voorkomen. Het is ook aangeraden om te kiezen voor een kwalitatieve houtsoort die bestand is tegen de weersomstandigheden. Dit kan de prijs wel doen oplopen.

Lees hier meer over houten serres.

 

 

aluminium als serremateriaal 2) Serre’s uit aluminium

Aluminium staat gekend voor zijn lange levensduur. Het is ook een erg stevig materiaal, waardoor grote overspanningen met dunne profielen mogelijk worden. Zo kan je genieten van veel lichtinval en een strak ogende serre. Een serre uit aluminium heeft ook een goede isolerende werking en vereist nauwelijks onderhoud.

Serre’s uit aluminium hebben echter ook enkele nadelen. Zo is aluminium nogal gevoelig voor krassen en door de dunne profielen en de metaallook is dit serremateriaal vooral geschikt voor modernere woningen. Als je een woning met een eerder klassieke stijl hebt, dan is aluminium dus minder aangeraden.

Lees hier meer over aluminium serres.

 

 

pvc serremateriaal 3) PVC

Als je op zoek bent naar een goedkope serre, dan is PVC het aangewezen materiaal. De prijs voor een kunststof serre ligt doorgaans lager dan die van houten of aluminium serres. PVC moet nauwelijks onderhouden worden en het is verkrijgbaar in tal van RAL-kleuren zodat het perfect samengaat met de woning.

Aangezien PVC minder sterk is dan bijvoorbeeld aluminium, zullen de PVC profielen redelijk dik moeten zijn om de overspanningen mogelijk te maken. Kunststof oogt overigens minder authentiek dan bijvoorbeeld hout, al kan je ook kiezen voor PVC profielen met houtstructuur.

Lees hier meer over PVC serres.

 

Naast bovengenoemde vaak toegepaste materialen voor serres zijn er nog andere mogelijkheden. Een serre uit smeedijzer is bijvoorbeeld erg geschikt voor woningen met een klassieke stijl. Bij serres met veel glaspartijen of bijvoorbeeld glazen schuifpanelen spreekt men weleens van een glazen serre, maar uiteraard is een van bovengenoemde materialen nodig voor de profielen. Meer info over de beglazing van serres vind je verderop in dit artikel.

 

Ben je op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een serre? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele serrebouwers. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding ontdekken. Klik hier om prijsvoorstellen op maat van jouw project te ontvangen.

 

Beglazing serre

Bovenstaande info gaat over de materialen voor de profielen van serres, maar uiteraard is de beglazing ook een belangrijk punt voor het uitzicht van de serre. Kies je bijvoorbeeld voor grote of kleine raampartijen? Laat je een glazen schuifdeur in de serre verwerken? Welke glassoort moet je kiezen? Het zijn allemaal zaken waarmee je rekening moet houden bij de keuze van de glaspartijen.

serre materialen kiezen

 

Welk glas voor serre kiezen?

Aangezien het glasoppervlak bij serres redelijk groot is, kan er via de ramen heel wat warmte ontsnappen. Om deze warmteverliezen te beperken kies je best voor hoogrendementsglas. Zo is je serre goed geïsoleerd. Om het comfort in de serre nog te verhogen kan je kiezen voor geluidswerend glas; bij een glazen serredak met gewoon glas kan het geluid van regenval namelijk nogal snel storend zijn. Meer mogelijkheden voor de beglazing van serres vind je in dit artikel.

 

Tip: combineer beglazing en zonwering!

Door het grote glasoppervlak kan de temperatuur in de serre bij zonnig weer snel oplopen. Daarom is het aangeraden om bij de plaatsing van een serre meteen ook te investeren in zonwerende beglazing of in een andere vorm van zonwering voor de serre. Op het vlak van zonwering zijn er veel mogelijkheden, zowel langs de binnen- als de buitenzijde van de serre. De mogelijkheden voor zonwering voor serres vind je in dit artikel.

 

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers