Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Ruime serre met zwembad

 

zwembad in serre

Een serre hoeft niet altijd te dienen als extra woonkamer. Je kan er ook heel wat andere dingen leuke mee doen zoals het maken van een fitnessruimte of zwembad. Zo kan je in de privacy van je tuin het hele jaar door sporten en ontspannen zonder in te boeten aan ruimte in de woning. Wat de voordelen zijn van een binnenzwembad en waar je op moet letten bij het plaatsen van een zwembad in je serre lees je hier:

 

Voordelen van een overdekt zwembad

De kostprijs van een compleet zwembad begint vanaf 15.000 euro. Om zoveel mogelijk te genieten van je geld is een overdekking geen overbodige luxe. Door je zwembad binnen te plaatsen kan je maar liefst 60% meer genieten van een zwembeurt en moet er ook minder energie verspild worden om het water op temperatuur te houden. Ook vuil zoals bladeren en stof kunnen niet meer in het water terechtkomen waardoor je je veel minder moet bezig houden met het poetsen van het zwembad. Een overzicht van alle voordelen en nadelen van binnen- en buitenzwembaden lees je in dit artikel op aanleggen-zwembad.nl.

 

Factoren om rekening mee te houden

Wanneer je een zwembad in je serre wil zetten moet de constructie voldoen aan enkele voorwaarden. Een standaard serre is namelijk enkel voorzien om vocht van buitenaf tegen te houden. Als je een zwembad binnen plaatst spreekt het voor zich dat de luchtvochtigheid binnenin ook aanzienlijk zal stijgen. Ook binnen zal er dus gebruikgemaakt moeten worden van vochtbestendige materialen. Een ander belangrijk punt is de ventilatie van de ruimte. Wanneer je serre onvoldoende geventileerd is zal er aanslag ontstaan op de ramen en muren wat na enkele jaren kan zorgen voor schimmels en een muffe geur. Dit kan makkelijk opgelost worden met een mechanische ventilatie die werkt op basis van warmterecuperatie. Zo blijft je serre en zwembad lekker warm zonder last te hebben van vocht.

 

Stedenbouwkundige voorschriften voor een serre met zwembad

Voor het plaatsen van een serre met zwembad gelden dezelfde regels als bij een traditioneel exemplaar. Voor een kleine serre met een grondoppervlakte van 30 vierkante meter volstaat een eenvoudige dossiersamenstelling. Wil je een groter zwembad dan moet er beroep gedaan worden op een architect om een uitgebreid dossier samen te stellen. Bij sommige serrebouwers werken ook architecten zodat deze klus niet extern uitbesteed hoeft te worden. Om niet voor onverwachtse problemen komen te staan doe je er goed aan eerst even langs te gaan bij dienst Stedenbouw.

 

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers