Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Haardvuur in de serre

serre met haardvuur

Wanneer je een serre gaat plaatsen is het belangrijk om ook even stil te staan over hoe je de ruimte gaat gebruiken tijdens de koude wintermaanden. Extra leidingen trekken voor verwarming is vaak onmogelijk en bovendien zorgt een radiator ook niet meteen voor een gezellige sfeer. De serre verwarmen met een pelletkachel of haardvuur is gelukkig een een prima alternatief die niet alleen relatief makkelijk te plaatsen is, maar ook zorgt voor een sfeervolle indruk.

 

Verwarming regelen

Wanneer je serre afgesloten is met deuren van het woongedeelte kan je kiezen voor een haardvuur dat enkel brand wanneer je in de ruimte aanwezig bent. Heb je de ruimten echter opengetrokken zodat je serre een deel uitmaakt van de woning, dan zal je moeten kiezen voor een verwarming die autonoom werkt op basis van een thermostaat. Op de website van www.verwarminginfo.nl kan je zelf ontdekken welk type verwarming hiervoor geschikt is. Zoals we reeds aanhaalden is de pelletkachel een prima keus maar er zijn ook enkele andere alternatieven mogelijk. De speksteenkachel moet je bijvoorbeeld wel manueel aanvullen maar als je dit goed doet hoef je hem maar één of twee keer per dag op te vullen. Zet je hem ’s morgens in gang voor je gaat werken, dan zal het s’ avonds nog steeds lekker warm zijn in huis en kan je bovendien de centrale verwarming op een lager pitje zetten.

Met de nieuwste hoog isolerende dubbele beglazing en de laatste raamprofielen hoef je bovendien ook geen schrik meer te hebben dat al je warmte verloren zal gaan. Bij oudere huizen gaat er vaak meer warmte verloren door de muren dan door de nieuwe ramen.

 

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers