Serre-plaatsen.nl Info- en inspiratiebron over serres en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde serrebouwers online!
header image
Serre-plaatsen.nl

Kostprijs serre: Prijs advies & Informatie serre kopen

Bij het kopen van een serre komt heel wat kijken. De hoge kostprijs van materialen, ingewikkelde constructies en bouwkundige voorschriften maken het onmogelijk om een vaste prijs per vierkante meter op te maken. In dit artikel overlopen we de belangrijkste criteria die de kostprijs van uw nieuwe serre zullen bepalen:

 

BELANGRIJK: een update met de laatste info over serre prijzen vind je in dit artikel.

 

 

 

Materialen kiezen

Hout, PVC en aluminium zijn de meest gebruikte constructiematerialen voor serres. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen die afgewogen moeten worden in combinatie met persoonlijke smaak, bouwstijl en praktische wensen. De kostprijs zal bepaalt worden naargelang de gekozen materialen. De prijs van hout ligt zo’n 20% hoger dan aluminium. PVC is dan weer 10% goedkoper dan aluminium.

Meer info over serres in hout, aluminium of PVC en hun prijzen vind je hier.

 

 

Kostprijs vergelijken serrebouwer

De kostprijs van een, op het eerste zicht, gelijke serre kan sterk verschillen qua prijs naargelang de serrebouwer. Staar je zeker niet blind op bedragen maar ga ook na welke isolatiewaarde de profielen hebben, hoe verzorgd de plaatsing gebeurt en hoe tevreden andere klanten zijn. Door een kostprijs aan te vragen bij verschillende serrebouwers kan je makkelijker voorstellen met elkaar vergelijken en krijg je ook praktische tips die het ontwerp zeker ten goede komen. Maak nu gebruik van de online offerteservice van serre-info.be en vraag online offertes aan bij erkende serrebouwers.

Klik hier voor meer informatie over onze online offerteservice.

 

kostprijs-serre

 

Benodigde vergunningen

Wie in België een serre wil plaatsen zal steeds een stedenbouwkundige aanvraag moeten indienen. De voorwaarden hiervan variëren naargelang de totale oppervlakte en nokhoogte. De dossiersamenstelling van een grote serre zal dus ingewikkelder zijn wat ook een hogere kostprijs met zich meebrengt. De meeste serrebouwers helpen u om uw vergunningen in orde te brengen.

Welke vergunning je nodig hebt en hoe een aanvraag verloopt lees je hier.

 

 

Serre Zonnewering

Wanneer je serre zonnegericht staat kan het praktisch zijn een zonnewering te plaatsen die zorgt voor afkoeling en bescherming tijdens de warme zomermaanden. Vraag zeker na bij je serrebouwer wat de kostprijs is van een bijhorend systeem. Je kan dit ook later toevoegen of gebruik maken van natuurlijke beschutting zoals bomen. Wanneer je gebruikmaakt van airconditioning verdien je de kostprijs van de zonwering al snel terug door het lager verbruik.

Meer informatie over het plaatsen van een zonwering op je serre lees je hier.

 

 

Kostprijs onderhoud van serres

Iets wat vaak vergeten wordt is het onderhoud dat een serre vergt. Door de grote raampartijen neemt het reinigen een hele poos tijd in beslag. Denk dan ook goed na over de materialen en opbouw. Zo zijn landelijke serres gezelliger maar vergen meer onderhoud door de kleine onderverdeling in de ramen. Dit zal ook een invloed hebben op de kostprijs. Kies je voor hout, dan zal je er ook rekening mee moeten houden dat de profielen geregeld moeten afgeschuurd en beschermd worden. Het voordeel van hout is dan weer dat je de serre kan schilderen in elke gewenste kleur.

 

Kostprijs serres

 

 

Offertes voor een serre ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde serrebouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de serre en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde serrebouwers